Trwa ładowanie...
Przejdź na
aktualizacja

Gessler do kucharki: "Czemu dajesz siną kapustę? Ja pie*dolę, jak można coś takiego wymyślić?!"

136
Podziel się:

Gwiazda TVN postanowiła połączyć kuchnię włoską z... podlaską. "Nie ma po co tu przyjść, ta restauracja nie zdała egzaminu".

Gessler do kucharki: "Czemu dajesz siną kapustę? Ja pie*dolę, jak można coś takiego wymyślić?!"

Magda Gessler z powodzeniem kreuje się na "autorytet" kulinarny w 15. już sezonie _**Kuchennych Rewolucji**_. Pierwszy odcinek nowego sezonu zaczęła w swoim starym stylu, czyli rzucając jedzeniem i porównując gołąbki do widoku… jelita grubego.

Tym razem zawitała do restauracji w Białej Podlaskiej, która do tej pory działała pod nazwą "Pizzeria Solare" w jednym z centrum handlowych. Otwierając lokal jej właściciel Radek spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, choć jak przyznał, nigdy nie był we Włoszech. Jak zareklamował się w programie, sam zadbał o wystrój i menu, a także osobiście zaprojektował i zbudował piec opalany drewnem. Mimo to nie udało mu się ściągnąć klientów głównie z powodu zbyt dużej konkurencji.

Uważam, że nasza pizza jest bardzo dobra. Trzeba to wtłuc ludziom, żeby oni to usłyszeli. Ja jakoś za słabo krzyczę - stwierdził 42-letni właściciel i szef kuchni. Nie zarabiam nic, są duże koszty, a mały obrót. Zrobimy jakieś grzanki, jakieś zupki, nic za bardzo nie wymyślamy. Pracownicy nie czytają w moich myślach, a ja jestem małomówny. Mam deprechę. Szybko łapię wiatr w żagle, a teraz takiego wiatru ciągle mi brakuje.

Jak się okazało, szef nie odnajdował się we włoskiej kuchni, a potrawy oferowane w menu nie miały dużo wspólnego z tradycyjnymi włoskimi makaronami, czy pizzą.

_**Spaghetti z fetą i curry z tuńczykiem**_, bardzo interesujące - stwierdziła z ironią Gessler.

_**Obie pizze są do dupy. Takiego sera nie używa się do pizzy. Nie masz siły na nic**_ - brzmiał jej werdykt po spróbowaniu kilku potraw.

Kolejne zaniedbania właściciela szybko zweryfikował stan kuchni. Kucharze trzymali w lodówkach m.in. starego kurczaka, kiszoną paprykę, śmierdzącą cebulę, czy buraka, którego Gessler pomyliła z... kindziukiem. Po standardowej kontroli czystości, restauratorka chętnie rzucała w pracowników zakurzonymi przedmiotami.

_**Czemu dajesz taką kapustę? Sina jest! Ja pierdolę, jak można coś takiego wymyślić?!**_ - krzyczała rzucając warzywami w kucharkę.

Chciałem jak kapitan statku to zostawić, niech to tonie - przyznał ze smutkiem właściciel. Ale ciągle coś mi się trzyma koło dupy. Ten cios długo leciał, bo przez kilka lat, ale w końcu doleciał.

_**Jest dramatycznie**_ - podsumowała Gessler.

Restauratorka postanowiła radykalnie zmienić menu i wprowadziła do restauracji kuchnię polsko-włoską. Jadłospis uzupełniła o placki ziemniaczane ze śledziem i zupę rybną na wywarze z cielęciny. Nazwę lokalu zmieniła na La Casa del Polacco.

Dom Polaka, fajnie brzmi - przyznał właściciel.

Po spróbowaniu lokalnych, podlaskich przysmaków właściciel zdawał się nabrać energii i zapału do pracy. Niestety zadanie upieczenia babki ziemniaczanej go przerosło i w momencie postanowił porzucić gotowanie i zająć się tylko "szefowaniu" knajpie.

Nie jesteś już kucharzem? - zapytała Gessler.

_**Nie, bo jestem szefem**_ - odparł beztrosko właściciel.

Po krótkiej pyskówce, szef kuchni stwierdził, że sam rządzi w lokalu, a nie "pani Gessler", na co restauratorka kazała mu założyć fartuch i gotować z pozostałymi pracownikami.

_**Wrażliwość w ostatnich czasach to taka nieprawdopodobna cecha u mężczyzn**_ - stwierdziła z ironią celebrytka.

Po powrocie do odmienionej restauracji Magda Gessler nie kryła swojego rozczarowania. W lokalu pojawili się nowi pracownicy, którzy nie byli obecni w trakcie rewolucji. Okazało się też, że najlepsza kucharka zrezygnowała z pracy.

Śledź taki sobie, zupa woda, nie ma nic wspólnego z tym, co tu było. Ciasto jest za grube, kiełbasy było dużo więcej, w tej chwili jest może pięć plasterków. Dziękuję bardzo za gościnę. Szanuj ludzi, którzy coś potrafią - zwróciła się Gessler do właściciela.

Restauratorka postanowiła również odwiedzić zwolnioną pracownicę i dowiedzieć się prawdziwych powodów rezygnacji z pracy.

Właściciel powiedział mi "a co ty tu jeszcze kurwa robisz?". Żal mi tego czasu spędzonego tam. Wszystko zostało zaprzepaszczone - mówiła z żalem Magda, która do tej pory była prawą ręką właściciela.

Niestety, Gessler nie uznała rewolucji nie uznała za udane i odradziła gościom odwiedzanie restauracji Le Casa del Polaco.

Bez Magdy restauracji nie ma. Nie ma po co tu przyjść, ta restauracja nie zdała egzaminu - stwierdziła na koniec.

Miała rację?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(136)
gość
7 lat temu
Byłem, rzeczywiście nie polecam. Podsumowanie w 100% prawda.
Gość
7 lat temu
Jaki właściciel taka restauracja.
Gość
7 lat temu
Faktem jest ze w wielu restauracjach podają Dania ze starych śmierdzących produktów bo przecież najważniejsza jest kasa kasa kasa nic nie moze sie zmarnować
sddff
7 lat temu
I dobrze powiedziała gdzie takie jedzenie
Gość
7 lat temu
Program ma taką formulę. Inaczej by się nie sprzedał. A z tych restauratorów to tez są niezłe ziołka i czasem im się należy srogi oprdl
Najnowsze komentarze (136)
gość
7 lat temu
Swinka Pegy w kuchni he!he!
Franz Maurer
7 lat temu
Magda Gessler jest specjalistką od kapuśniaku na świńskim ryju.
tvn wam placi...
7 lat temu
TVN wam placi za streszczanie ich programow?
Paweł
7 lat temu
Mnie u niej wkurza kilka spraw: 1.trzepanie tymi piórami na garami. Gdzie czepek? , Sanepid powinien tam wejsc podczas nagrania i dobrac sie do tylka . 2.rzucanie w ludzi jedzeniem 3.podstawianie zewnetrznej strony dloni, tej bardzie wrazliwej na oparzenia, pod lyzke, zeby nie skapnelo. .zrob to babo odwrotnie! 4.zmiana nazwy knajpy na takie niewiadomo skad. Slyszala kiedys ile z tym jest zabawy? Chyba, ze tylki szyld... 5.nachalne reklamowanie przypraw wiadomej firmy, ktore walaja sie wszedzie. Na mnie dziala to odwrotnie i wlasnie tych nie kupuje;)
Gośćgosc
7 lat temu
W bialej najlepsze sa zapiekanki u ,,dziadka" w uliczce na deptaku...swieze warzywka ....mniam polecam. Smaczne ogromne i niedrogie ciepluskie.
gość
7 lat temu
Biedny, chory właściciel. Potrzebuje pomocy. Widać u niego silną depresję pomieszaną z kretynizmem.
Gość
7 lat temu
Magda robi rewolucje wedlug scenariusza jaki jej dadza ale jezeli ma sie brudasow w kuchni to nic niepomorze bo oni zawsze beda brudasami te restauracj***ardziej chca tego wystroju i malowania a ta reszta to sie nieprzejmuja bo i tak robia po swojemu
Lupa
7 lat temu
Generalnie Gesslerowa ma rację ! Uwielbiam tę kobietę, jakby prowadziła coś innego w tv, to też bym ją oglądała ! KLASA
gość
7 lat temu
niech związe te kłaki p. gesler-ohyda
Grace
7 lat temu
Jestem w szoku!!!! Nareszcie Polacy zaczeli myslec!!! Moga mowic co chca na P. Magde, ale Ona robi dobra robote. Do niektorych ludzi dotrzesz tylko takimi metodami. W kuchni syf, jedzenie stare, a taki p****t cwaniaczy. Pani Magdo, takich za morde I niech sie ucza. To dla naszego bezpieczenstwa. Dzieki, Pozdrawiam.
gość
7 lat temu
gessles na leczeni do psyhatryka ,, s**a ,,
gość
7 lat temu
gessler ty szmayo ,,
gość
7 lat temu
sztuczny program od pilnowania warunków czystości jest Sanepid a nie wierze żeby ktoś sie przejmował jej radami kuchennymi ,kłaki nad jedzeniem dyskwalifikują ją po całości wulgarny język też
gość
7 lat temu
Biala Podlaska to dziura
...
Następna strona