Trwa ładowanie...
Przejdź na
aktualizacja

Gessler poniża właścicielkę restauracji: "To jest NIEJADALNE i TROCINOWATE. Flaki są mdłe i szpitalne"

121
Podziel się:

Tym razem najbardziej oberwało się 47-letniej właścicielce Baru na Stawkach. Celebrytce przeszkadzało nie tylko złe jedzenie i wystrój, ale i... zbyt czysta kuchnia.

Gessler poniża właścicielkę restauracji: "To jest NIEJADALNE i TROCINOWATE. Flaki są mdłe i szpitalne"

W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Bar na Stawkach w Ostrowcu Świętokrzyskim. Lokal prowadzi Ania, która zachęcona sukcesami swojej wcześniejszej działalności - barem z obiadami domowymi w jednej z galerii handlowych - otworzyła swój drugi bar, gdzie postanowiła trzymać się już "sprawdzonego przepisu na biznes". Szybko okazało się jednak, że nie tylko lokalizacja restauracji, ale i serwowane jedzenie nie zapewniły stałych wpływów finansowych 47-letniej właścicielce, przesadnie dbającej o czystość i dyscyplinę wśród pracowników.

Nasz bar jest w nieciekawej lokalizacji - tłumaczyła przed kamerami Ania, przyznając że nie ma doświadczenia w gotowaniu. Zbieg okoliczności, przypadek, nigdy bym nie pomyślała, że będę gotować w pracy. Wydaje mi się, że jak ja tu jestem cały czas to będzie lepiej pokrojone, ugotowane i umyte.

Personel w Barze na Stawkach też jest sprawdzony, bo kucharki i kelnerki pracowały u Ani jeszcze w poprzednim lokalu, ale kiedy okazało się, że nowo otwarty bar nie cieszy się powodzeniem i nie zarabia na swoje utrzymanie, właścicielka postanowiła jeszcze bardziej zaangażować się w pracę. Jak wyznała, od pewnego czasu codziennie wstaje o 4 rano, żeby skoro świt być już w barze. Skrupulatnie pilnuje też godzin pracy swoich pracownic oraz czystości, szczególnie w kuchni, która lśni wypucowana niczym laboratorium, co Anię akurat uszczęśliwia i sama szczerze to przyznaje. Niestety jej pracownice już tak zadowolone nie są, a właścicielka zauważyła, że ostatnio "zaczęły ignorować jej polecenia", dlatego oznajmiła im, że zacznie udzielać im nagan w formie pisemnej.

Szefowa była zła o to, że miałam na 9, a przychodziłam 9.03 - żaliła się kelnerka Paulina. Szefowa zwraca nam uwagę dziesięć razy dziennie. To jest męczące.

Wszystkie wysiłki właścicielki Baru na Stawkach niestety nie poprawiły sytuacji finansowej jadłodajni, bo klientów ceniących sobie jej dania nie przybyło. Za to pracownice uznały, że dłużej w takiej atmosferze pracować się nie da, a wszelkie starania ich do niedawna lubianej szefowej przynoszą więcej szkody niż pożytku, co przy samym wejściu zauważyła Magda Gessler.

Ktoś, kto otworzył tę restaurację, albo ma wielką odwagę, albo zero wyobraźni - oceniła gwiazda TVN-u. Tyle ładnych lasek, a śmierdzi frytkami. Co mam próbować, kiedy tu śmierdzi?

Po spróbowaniu dań polecanych przez Anię, gospodyni Kuchennych Rewolucji większość z nich wypluwała do serwetki, nie szczędząc przy tym słów krytyki.

Kombinacja chemiczna barszczowa, jest tu dużo świecących składników, to jest niejadalnie, suche i trocinowate - oceniła potrawy, które musiała sobie przynieść do stołu. Ja nie odnoszę tego gówna. To jest tak złe, że nie będę pracować i tego odnosić . Flaki są mdłe i szpitalne. Gołąbek bez smaku, bez przypraw, mam wrażenie, że to jedzenie dla ludzi ciężko chorych na żołądek. Ilość chemii w tym gównie, że jest to jak zajzajer. Straszne, po prostu straszne!

Smutno, miałam nadzieję, że troszeczkę lepiej umiemy - nie mogła się pogodzić z krytyką właścicielka.

Gessler postanowiła przeegzaminować Anię z podstawowej wiedzy o gatunkach ziemniaków, serów i... kawioru. Jak się okazało, właścicielka nie potrafiła odpowiedzieć na żadne pytanie.

Pani jest bardziej handlarzem, niż restauratorem - przyznała Magda. Pani dania są wymydlone, bez smaku. Pani nie ma kompletnie pojęcia o świecie kulinarnym. Ile istnieje kawiorów?

Nie mam wiedzy na ten temat - broniła się oburzona właścicielka. Ja się uczę dopiero. To nie było w porządku, żeby robić mi takie szkolne przepytki. Miałam ochotę stąd wyjść. To tak jakby się jej zapytać, czy zna się na mechanice pojazdów.

Celebrytka po zapoznaniu się ze stanem kuchni, którą oceniła na "sterylnie czystą, wręcz klasztorną i nieużywaną" i postanowiła namówić kucharkę na zwierzenia. Niestety, Monika czuła się tak zastraszona, że tylko przytakiwała zarzutom Gessler wobec właścicielki.

Szefowa nam przeszkadza - wyznała kucharka.

Restauratorka obarczyła całą winą za złe prosperowanie lokalu właścicielkę Anię, której zarzuciła "skąpstwo" i "brak smaku".

Pani myśli, że jak pani wypucuje każdy kafelek, to będzie dobrze? Pani nie pilnuje smaku! - grzmiała Gessler. Nie zna się pani na jedzeniu. Dlaczego pani nie zacznie się uczyć? Anka obudź się, życie czeka! Nie ma jedzenia, smaku, nic!

Nikt mi nie powie szczerze do bólu, co jest źle - przyznała rozgoryczona właścicielka. Ja do końca nie ufam pracownikom. Boję się, że jak mnie tu nie będzie, nie będą należycie i na sto procent pracować.

Z zarzutami celebrytki zgodziła się kucharka Monika, której zdaniem właścicielka "kłamie na każdym kroku". Ośmielona zachowaniem Magdy Gessler postanowiła na wizji opowiedzieć o tym, co myśli o zarządzaniu Ani.

Właścicielka robi jedną potrawę przez trzy godziny, robi chaos, nie można skupić się na własnej pracy - wyznała. Zdecydowałam się wszystko powiedzieć. I tak wiem, ze będzie przesrane.

Gessler po rozmowach z pracownicami załamywała się, że "jeszcze nigdy nie była tak zdemotywowana przy żadnej z rewolucji". Mimo to postanowiła ogłosić zmiany. Nazwę Bar na Stawkach zmieniła na Gospoda Jagoda, w której dominującym daniem będzie dziczyzna. Do menu wprowadziła kawior ze ślimaków, co raczej nie spotkało się z entuzjazmem Ani.

Ostrowiec nie jest przygotowany na takie wyszukane dania - oceniła surowo właścicielka.

Pomimo początkowej niechęci właścicielki, rewolucja się udała, a po powrocie do restauracji gwiazda TVN-u nie mogła się nachwalić poziomem kuchni i odmienionym zachowaniem "wszystko pilnującej" Ani.

Kruchy schab z dzika, kawior jest genialny - chwaliła Gessler. Bardzo dobre jagody. Pycha! Myślę, ze jest super. Moje gratulacje. Mogę spokojnie polecić to miejsce.

Zobacz także: "Kuchenne rewolucje": o tych kulisach programu nie wiedzieli nawet najwierniejsi fani
Zobacz także: Zobacz też:
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(121)
Gość
7 lat temu
Magda gessler jest prawdziwa w tym programie i szczera. Nikogo nie poniża, to ludzie sie poniżają występując w tym programie i podając trujące, niejadalne jedzenie!!! Przestańcie pisać o niej nieprzychylne artykuły co tydzien zaraz po programie. Ktos wam zapłacił za krytykowanie jej co tydzien???? Żałosne
Gość
7 lat temu
Nie szukajcie sensacji. Pomaga i taka jest prawda ;)
gość
7 lat temu
jakby była miła to niktby nie oglądał. szoł mast goł on
gość
7 lat temu
Pani właścicielka wydawała się strasznie zmęczona, ale życiem a nie przepracowaniem.
gość
7 lat temu
chyba czesc restauracji sie podniosla z dołka dzięki niej więc taka cena. i ogladajac latami program chyba wiedzą na co się decydują za te pomysly i reklamę?
Najnowsze komentarze (121)
gość
7 lat temu
E55 Najistotniejsza w odchudzaniu jest motywacja drogie dziewczyny, ja dzien w dzien ogladam metamorfozy przed i po odchudzaniu i daje mi to kopa do ruchu, kto chce tez troche motywacji niech zobaczy strone;
Iga444
7 lat temu
Jedno mi się podoba 😊 w M. Gessler że nie toleruje oszustwa ,gdzie klientowi pseudorestauratorzy wciskają podłe żarcie wmawiając ciemnotę o świeżości produktów, które bywają czasem spleśniałe.Zna się na kuchni i tym co robi, gdzie nie liczy się ilość tylko jakość produktów i serwowanych potraw.Bravo p. Magdo !
gość
7 lat temu
pelnotlusty, oblesny wstretny ryj magdy gesler, zadko mozna spotkac cos tak odrazajacego, brzydkiego I chamskiego a na dodatek smierdzi jej z pyska I z dvpy
Gość
7 lat temu
Chamska pudernica
Gość
7 lat temu
Ilona Róża: wkrótce zagłada atomowa USA i Londynu! Nuclear attack in America and London soon! youtube.com/watch?v=QyKfuMjYfac ---------
gość
7 lat temu
Nie rozumiem dlaczego zasadne uwagi p.Gessler uwazacie za wyraz ponizania.Ponizajace sa zachowania wlascicieli restauracji i barow ,ktorzy lekcewaza klientow,fatalnie gotuja i jeszcze za to biora slono.Prosze mi wyjasnic -dlaczego niemal kazdy tekst o p.Gessler jest tak jej nieprzychylny,czy wrecz wrogi?
gość
7 lat temu
Naprawdę już się normalne lokale nie zgłaszają do tego programu, że wzięli bude ze schabowym i pierogami w dziupli w podziemiach do kuchennych rewolucji? To nie restauracja tylko jakaś tania gastronomia. Nie wiem co miałaby Gesslerowa z tego ukręcić.
gość
7 lat temu
Oglądałam. Co za dziwna włascicielka. jak jakaś kukła bez życia. Sprawiała wrażenia jakby miała problemy z psychiką i ogarnianiem swego życia.
gość
7 lat temu
przerażające jest to że ktoś te g****a ogląda
gość
7 lat temu
za darmo zre i piepszy glupoty ,,
gość
7 lat temu
po co ten program jak wiecznie nie zadowolona piekna gessler ,,
gość
7 lat temu
wredna baba wiecznie morde ma nie zadowolana ,,s**a ,,
o.O
7 lat temu
a wy macie zgodę na opisywanie całego odcinka? tvn sie zdenerwuje, chyba ze wam za to płaci!
gość
7 lat temu
w 48 minut 680 polubieni,no,no,to chyba psy i koty po 4 łapy na raz do góry,bo inaczej się nie da
...
Następna strona