aktualizacja

Gessler otwiera BIZNES RYBNY w Gdyni! "RYBY NA LODZIE. Owoce morza z Galicji i Asturii"

78
Podziel się

Gwiazda planuje powiększyć swoje restauracyjne imperium o kolejny lokal. Zainspirowała się Grycankami?

Gessler otwiera BIZNES RYBNY w Gdyni! "RYBY NA LODZIE. Owoce morza z Galicji i Asturii"

Magda Gessler w Polsce osiągnęła już chyba wszystko, co było możliwe. Jest właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu restauracji, jurorką Masterchefa, prowadzącą Kuchenne Rewolucje, pisze książki, felietony, a nawet zdarzało jej się epizodycznie grywać w serialach. Zdobyła kilka ważnych nagród, m.in. Wiktora i Telekamerę, a jej profil na Facebooku śledzi grubo ponad milion fanów. Mimo niewątpliwych sukcesów na wielu polach, Magda nie zwalnia tempa i nie zamierza spocząć na laurach. Niedawno ogłosiła, że planuje otworzyć lokale także poza granicami Polski. Pierwszy z nich - serwujący tradycyjną polską kuchnię - miałby powstać w Toronto, gdzie na co dzień mieszka jej ukochany Waldek.

Tuż przed nadchodzącym sezonem urlopowym Magda wpadła na jeszcze jeden pomysł zarobienia pieniędzy i zamierza powiększyć swoje restauracyjne imperium o... lokal rybny w Gdyni. Co więcej, gwiazda stwierdziła, że nie ma chwili do stracenia i otwarcie przewiduje jeszcze w tym miesiącu. Restauracja stylistyką będzie nawiązywać do lokali z Hiszpanii i Portugalii, którymi Gessler jest zafascynowana. Ryby mają tam leżeć na widoku, a klienci będą mogli sami wybierać najlepsze sztuki, które potem zjedzą.

Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie, a nie w morzu - będzie można ją wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - zachwala Magda w rozmowie z Newserią Lifestyle.

Decyzję o otwarciu restauracji Magda argumentuje oczywiście "misją", ani słowem nie wspominając o pieniądzach. Jej zdaniem polskie kurorty cierpią na brak dobrych restauracji rybnych, za to plagą jest sprzedawanie ryb mrożonych, nawet w sezonie. Gessler zamierza "odczarować" polskie wybrzeże i sprzedawać tylko świeżo złowione sztuki prosto z Bałtyku. Restauratorka jest przekonana, że nad polskim morzem nie będzie miała konkurencji - no, może poza restauracją Syrenka w Ustce, w której sama jakiś czas temu przeprowadzała udaną rewolucję, zatem wypowiada się o niej w superlatywach. Magda nie zamierza jednak wiernie kopiować tamtego pomysłu, ale chce go wzbogacić o dodatkową ofertę. Dla wielbicieli nieco bardziej wykwintnych frykasów planuje bowiem sprowadzać krewetki, kalmary, małże i ośmiorniczki prosto z Hiszpanii.

Myślę, że dokonamy tego samego, plus jeszcze chyba jakiś dodatek egzotyczny, będzie tam też dużo owoców morza, z hiszpańskiej Galicji, z Asturii, z najlepszych akwenów morskich, gdzie woda jest zimna, a owoce morza są przepyszne - zapowiada podekscytowana restauratorka.

Aktualnie końca dobiegają prace remontowe w lokalu, którego wystrój będzie nasuwać skojarzenia z morzem. Wnętrze utrzymane będzie w odcieniach limonki, turkusu i szafiru. Magda zapewnia, że udało jej się zgromadzić także znakomity personel: zespół młodych, ale doświadczonych kucharzy, którzy z każdej ryby uczynią rozkosz dla podniebienia. 64-latka nie kieruje swojej oferty do konkretnego odbiorcy, a zaprasza do siebie wszystkich, którzy mają ochotę na smaczną i świeżą rybę.

Wydaje mi się, że będzie dla wszystkich. To jest blisko Kamiennej Góry, więc myślę, że nareszcie Polacy będą się mogli pochwalić swoim gościom, że mają pyszną rybę - zachwala Gessler.

Wygląda na to, że Magda idzie w podobnym kierunku co Grycanki, które jakiś czas temu otworzyły sklep rybny, w którym same nawet łowiły ryby na oczach klientów.

Miejmy nadzieję, że Magdzie pójdzie lepiej niż Grycankom, które szybko zwinęły biznes...

KOMENTARZE
(78)
Gość
2 lata temu
No i super, jestem z Gdyni i chętnie tam pójdę 😁
gość
2 lata temu
Urodziłam przepięknego syna!!!!
Gość123
2 lata temu
W Galicii i w Asturii rzeczywiscie ryby sa pyszne. Ale zastanawiam sie: ile osob w Polsce stac na rybe za okolo100 pln?? A potem nalezy dodac cos do picia, przystawke, deser...
Gość
2 lata temu
Skąd te zdrowe ryby?
Gość
2 lata temu
a, no sory.
Najnowsze komentarze (78)
Gość
2 lata temu
No i git mam tam blisko :)))
Andrzej
2 lata temu
Bylem kilkakrotnie w Polce w Warszawie. Lokal bardzo ladny....ale brudny niestety, plamy na obrusach, jakies plastikowe dziadostwo na stolach. Obsluga bylejaka. Kelner kichnol sobie w dlonie, i poszedl wydawac jedzenie...masakra...kurcze po polsku sam cukier....no i slodki zurek.
Gość
2 lata temu
Tu jej przyznam rację, te wszystkie ryby sprzedawane w knajpach nad morzem to jedna wielka porażka. Najgorsze, że ci wszyscy przyjeżdżający do nas w ogóle nie wiedzą, że jedzą mrożonki. Oni święcie wierzą, że to jest świeża ryba.
Gość
2 lata temu
Niech w koncu.zrobi zeby
gość
2 lata temu
a kto powiedział ze polki najpiekniejsze sa??
gość
2 lata temu
kocham restauracje Pani Gessler. W Warszawie to byly moje ulubione miejsca. teraz mieszkam w Trojmiescie , wiec bardzo sie ciesze
gość
2 lata temu
Od kiedy Lara jest gwiazdą?
Gość
2 lata temu
Za dużo Gesslerek, Majdanów, Lewandowskiej, blogerek! Nie ma polityków, choćby Błaszczaka, Kuchcinskiego i najprzystojniejszy posła - Ryszarada Terleckiego!
pipi
2 lata temu
Kiedyś za czsów komuny była w Gdyni fajna knajpa rybna pt. Aloza bardzo fajne jedzonko.
Gość
2 lata temu
Jadłam w jej restauracji rosól i stwierdzam że mój Tato robi lepszy :)
ona
2 lata temu
magdaleno i po co pani tak pędzi nie warto trochę zluzować
Gość
2 lata temu
Brawo Pani Magdo, tyle, ze w Polsce Nie potrafia czyscis ryb jak w supermarketach w Asturias
gość
2 lata temu
Fajnie ale czy ludzie będą chcieli kupować? Napewno będzie drogo a Polacy szukają taniochy. Pójdą pooglądać może co jedynie. To nie to co w hiszpani , babcie siedzą przy kawce w lokalnej knajpce... a u nas komuna
gość
2 lata temu
besos i niech w********lla z Gdyni Nikt nie chce tej pyskatej piz dy tutaj
...
Następna strona