Trwa ładowanie...
Przejdź na

Tymczasem w "Kuchennych Rewolucjach": "Ukąszenie szerszenia może spowodować śmierć! ZAMYKAMY TEN LOKAL"

73
Podziel się:

Magda Gessler przeżyła dramatyczne chwile w Tychach.

Tymczasem w "Kuchennych Rewolucjach": "Ukąszenie szerszenia może spowodować śmierć! ZAMYKAMY TEN LOKAL"

Kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji został nagrany w Tychach, w restauracji Zorba prowadzonej przez Krystynę. Kobieta wyznała, że nie radzi sobie z prowadzeniem greckiej kuchni.

Przepisy wzięliśmy z internetu - rozbrajająco szczerze przyznała właścicielka, która już na początku odcinka nie wyglądała na pasjonatkę gastronomii.

Kontrowersyjne relacje łączyły managerkę i właścicielkę, które prywatnie "skoczyłyby za sobą w ogień", ale zawodowo zupełnie się nie dogadywały:
Cenię ją jako człowieka, bardzo chciałabym, żeby współpraca znów nam się układała - podkreślała Krystyna.

Problemy zaczęły się już od pierwszej wizyty Magdy w lokalu:
Nie macie klimatyzacji? Żeby jeść, ludzie muszą oddychać - docięła w charakterystycznym dla siebie stylu Gessler.

Szybko okazało się, że zaduch panujący w Zorbie to nie jedyny problem.

Szerszeń jest w magazynie! - zauważyła jedna z kucharek. Owady były powodem zamkniętych okien w restauracji...

W międzyczasie do stołu podano zupę cytrynową - grecki przysmak, który w tyskim wydaniu nie przypadł restauratorce do gustu:
Szpitalna zupka na ryżu. W Grecji nikt by tego nie zjadł - fuknęła.

Ekipa pracująca w restauracji przejęła się jednak obecnością trutnia i wezwała straż pożarną, która przeszukała lokal w celu znalezienia gniazda. Nie obyło się bez ewakuacji, a dramatyzm chwili podkręcała Gessler:
Uciekam, bo to jest coś, czego się boję najbardziej na świecie. Tego się nie spodziewałam! Ukąszenie szerszenia może spowodować śmierć. Zamykamy knajpę! Właścicielka zaniedbała sprawę - krzyczała gwiazda TVN-u.

Na szczęście sprawa została rozwiązana, a Magda dokończyła degustację potraw. Nie było lepiej niż podczas konsumowania zupy.

Mięso jak dla kota z puszki, ryż to mamałyga - wyliczała.

Gwoździem do trumny lokalu był list, który odczytała Magda Gessler. Dotyczył on sposobu funkcjonowania restauracji i mocno krytykował managerkę.

Kłamie, widzi czubek własnego nosa, udaje, że pracuje - przedstawiono w liście.

Tradycyjnie już Gessler postanowiła dokonać konfrontacji pracowników, z której wyniknęło, że managerka jest problemem.

Emilka nie kocha pracy. Czasem z nią jest trudniej niż bez niej. Nie zna się na gastronomii - wyliczały zgodnym chórem kucharki.

Szefowa postanowiła zwolnić przyjaciółkę - managerkę i od tej pory Gessler zaczęła działać na swoich warunkach. Restauratorka podjęła decyzję o zmianie nazwy lokalu na Kalamata Bistro.

Gessler sprawiła, że menu restauracji stało się bardziej greckie: powstała cytrynowa zupa barania, kotleciki jagnięce czy faszerowana papryka.

Restauratorka wróciła do Kalamaty po sześciu tygodniach. Okazało się, że rewolucja się powiodła, a w Tychach można zjeść smaczną grecką kuchnię.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(73)
Gość
5 lata temu
No i dobrze zrobiła! Co to za porządek żeby w restauracji latały szerszenie?
Gość
5 lata temu
Emilke bzyka pan wlasciciel ale ta zona ślepa
D
5 lata temu
Menadżerka porażka, zero wiedzy i to korzystanie z auta do celów prywatnych (mimo, że kamery są w restauracji). Ludzie naprawdę nie myślą!
Gość
5 lata temu
To dobrze że pani Magda pomaga ludziom wyjść na prostą.
Tcz
5 lata temu
Ciekawe skąd ten list? Co nie zmienia faktu, że menadżerka fatalnie podchodziła do obowiązków.
Najnowsze komentarze (73)
Rysiek z Klan...
5 lata temu
Patrycja zakochałem się w tobie, Możemy być razem, Jesteś zjawiskowo piękna FB
ZaZu
5 lata temu
Ale głupoty klikacie. Znam Kryśkę i Piotrka. Nie dam wiary, by Piotrek mógł pukać tę menadżerkę. To jest fajny gościu. Kocha swoje dzieciaki.
Gość
5 lata temu
Ml ok lł Ll.
BRYLANT
5 lata temu
Świnka Peggy Show!!!!
Gość
5 lata temu
Ma ktos namiary na ta sliczna kelnerke?
Gość
5 lata temu
kto ten program jeszcze ogląda. padaka. wielka restauratorka bez szkoły gastronomicznej panoszy się w kuchni jakby wszystkie rozumy zjadła i trzepie tymi kudłami nad garnkami.fuj. ze też nikt jej uwagi nie zwróci. nie miły b******l.
Gość
5 lata temu
kto ten program jeszcze ogląda. padaka. wielka restauratorka bez szkoły gastronomicznej panoszy się w kuchni jakby wszystkie rozumy zjadła i trzepie tymi kudłami nad garnkami.fuj. ze też nikt jej uwagi nie zwróci. nie miły b******l.
Gość
5 lata temu
Jak zawsze mądra kto to widział żeby lokal fukcjonowal w taki sposób super ze tak wspaniała osoba myśli o nas żebyśmy dobrze jedli i czysto szacun dla Madzi wspaniałej osoby
Gość
5 lata temu
Jak zawsze mądra kto to widział żeby lokal fukcjonowal w taki sposób super ze tak wspaniała osoba myśli o nas żebyśmy dobrze jedli i czysto szacun dla Madzi wspaniałej osoby
gość
5 lata temu
dlaczego jej nie ukąsił.......szkoda
gość
5 lata temu
dlaczego jej nie ukąsił.......szkoda
Alicja
5 lata temu
A kto tego szerszenia miałby ukąsić? Bo gdyby ukąszenie przez szerszenia, to rozumiem , że ginie człowiek. Tu jest napisane, że ukąszenie szerszenia powoduje śmierć. To po co zamykać restaurację. Szerszeń ginie a Madzia dalej rządzi.
gość
5 lata temu
Ten program to pochwała chamstwa, . Taki styl Magdy.
gość
5 lata temu
to b****o to jedyne co może zamknąć to pysk . Krowa
...
Następna strona