Trwa ładowanie...
Przejdź na
aktualizacja

Julia Wieniawa nie je glutenu przez chorą tarczycę: "Mnóstwo wyrzeczeń, ale efekty widzę"

212
Podziel się:

"Cheat day na restauracje lub słodkości robię sobie raz w tygodniu i mi to wystarcza" - przekonuje. Ma silną wolę?

Julia Wieniawa nie je glutenu przez chorą tarczycę: "Mnóstwo wyrzeczeń, ale efekty widzę"

Jakiś czas temu polskie gwiazdy, wzorem zachodnich koleżanek, uległy modzie na bezglutenowe jedzenie, które ich zdaniem ma zbawienny wpływ na organizm, a czasami jest w stanie nawet czynić cuda. Doskonałym przykładem jest była dziewczyna Tomasza Kammela, Katarzyna Niezgoda, która dzięki odstawieniu glutenu zaczęła coraz bardziej przypominać osobę z okładki swojej książki. W glutenowe zagrożenie uwierzyła także Joanna Koroniewska, która starała się przekonać, że w mieszance białek roślinnych przez lata zmieniła się liczba chromosomów.

W moc bezglutenowych posiłków uwierzyła także Julia Wieniawa. W rozmowie z Faktem zdradziła, że dzięki odstawieniu pizzy przestała mieć depresję:

Moja trenerka zachęciła mnie jakiś czas temu, żeby wyeliminować gluten na miesiąc i zobaczyć, jak się będę czuła - ujawnia w tabloidzie. I jak potem zjadłam pizzę to miałam małą depresję. Nie wiedziałam, o co mi chodzi.

Wieniawa na co dzień zmaga się z niedoczynnością tarczycy, a sekretem jej nienagannej wagi jest właśnie odpowiednia dieta:

Prawie codziennie ćwiczę, nie jem glutenu, który rozpycha i staram się trzymać diety. Mnóstwo wyrzeczeń, ale efekty widzę. Dobra jest też ciepła woda z cytryną rano na czczo! - zdradziła fanom na Instagramie.

Julia nie zamierza ulegać presji i pozwala sobie na dni „bez diety”. Jada wtedy w restauracjach, gdzie przy okazji pozuje do zdjęć paparazzi:

Cheat day na restauracje lub słodkości robię sobie raz w tygodniu i mi to wystarcza :) - napisała na Instagramie.

Pójdziecie w ślady Julki?

**_

_**

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(212)
gość
5 lata temu
O kurła...nie pozbieram się. Wieniawa nie je klusek i chleba...ale news!
Gość
5 lata temu
Zamawia gotowy katering, jakby każdego z nas było stać to też byśmy jedli bez glutenu. Przy chorej tarczycy można jeść gluten jeśli się nie ma alergii pokarmowej.
Gość
5 lata temu
Wy się smiejecie, ale jak się odstawi mleko, gluten, alko itd. Nie mówiąc o fastfoodach i słodyczach to BMI samo jedzie na dolną granicę a jesz ile chcesz, a raczej ile dasz rady, bo zdrowym jedzeniem nie da się tak napchać, jak macdonaldsem. Szczerze polecam na miesiac jeść tylko zdrowe, nieprzetworzone jedzenie. Efekt jest piorunujacy! Ladniejsza cera, mniej krostek, tluszcz znika sam, skora się ujedrnia. Zdrowe jedzenie bije wszysjie diety cud ;) mowie, jako byly obżartusek ;)
Gość
5 lata temu
Biedne dziwcko ... tarczyce is glutenu.. takie stwierdzenia sa banalne dla ludzi ktorzy maja naprawde uczulenie I nie moga nic jesc.
gość
5 lata temu
Baron jest glutenowy?
Najnowsze komentarze (212)
Zojia
2 lata temu
Do szkoły!
Lalw
4 lata temu
O kurcze, tez to mam, nie wiedzialam ze to taka straszna choroba 😂 teraz bede miec wytłumaczenie na wszystko!
Gość
5 lata temu
Tarczyca A gluten to co innego
Gość
5 lata temu
Średnio urodziwa żydowka !
Gość
5 lata temu
Ładna dziewczyna, ładne włosy, piekna i wredna....😎
gość
5 lata temu
Niestety i niedoczynnosc jak i nadczynnos ( wiem co zaraz powiedza osoby ktore usłyszały od lekarza inaczej) sa przyczyna nie doboru jodu. Poza tym jak ktos wspomnial sa to choroby cyzilizacyzjne. Wszechobecny jod, brom i chlor (!) tak nawet w jedzniu przyczynia sie do chorob autoimmunoligicznych. To ze nasza medycyna akademicka leczy Haszimoto i Gravesa Basedova objawowo a nie przyczynowo to juz inna historia. Przyczyna? Stres, dziedziczne, albo rozkładają ręce - tyle śa w stanie powiedzieć ludzie którzy pisza prace doktorskie przez ostatnie dziesiąt lat! Czytam bardzo dużo publikacji z USA, oraz metod leczenia w Azji ( tylko tam akurat che choroby prawie nie występują bo oni maja jodu pod dostatkiem) i oni sa zaawansownani w leczeniu rowniez dieta. Tutaj lekarze mi powiedzieli ze moge jesc wszystko, w necie pisza ze absolutnie nie mozna jesc kapustnych warzyw a w USA wrecz przeciwnie!
Gość
5 lata temu
Ostatnio chora tarczyca to jakaś moda jest.
gość
5 lata temu
żałosna gówniara ledwie sklepała liceum udaje wielką gwiazdę.
gość
5 lata temu
nie, po prostu teraz widac skutki czarnobyla itd, a takich katastrof w rosji bylo znacznie, znacznie wiecej... wiekszosc byla wyciszona. srodowisko jest mega strute i z roku na rok coraz wiecej ludzi zacznie chorowac na tarczyce i raki. zobaczycie.
gość
5 lata temu
i ma racje. od kiedy odstawilam gluten i mleko od krowy jestem innym czlowiekiem pod wzgledem zdrowowtnym. Polecam. Zera chodzenia po lekarzach, wydawamia kasy na leki, niektore choroby same mi minely i teraz zyje bez lekarstw.
Gość
5 lata temu
A kim ona jest ? Aktorka czy piosenkarka nie znam dziewczyny.
Gość
5 lata temu
W d***e im sie juz przewracs tym gwiazdeczkom i chwilowym celebrytom...
Gość
5 lata temu
Na źle jej to nie wyjdzie
gość
5 lata temu
r****m juz ta wieniawa
...
Następna strona