Nikogo chyba nie dziwi fakt, że wyprodukowany przez TVN program Projekt Lady okazał się być jedynie łatwym sposobem na krótkoterminową "sławę" dla żądnych atencji aspirujących celebrytek. Choć teoretycznie misją show miała być edukacja i pomoc "trudnym" dziewczętom, które pod okiem Małgosi Rozenek i dwójki mentorek stawały się "damami", w praktyce żadna z uczestniczek biorących udział w show raczej nie zasługuje na to miano.
Mimo to, niebawem na antenie TVN pojawi się nowa, czwarta edycja Projektu, która zapewne pomoże kilku "gwiazdkom" choć na chwilę zwrócić na siebie uwagę mediów. W ramach promocji zbliżającego się sezonu, jedna z "ekspertek od zasad savoir vivre'u", Irena Kamińska-Radomska, postanowiła podzielić się z portalem Fakt24 kilkoma cennymi poradami, jak przygotować "eleganckiego grilla".
Ja uważam, że grilla można zorganizować w pięknym stylu - zaczęła Kamińska-Radomska. Jedziemy sobie na majówkę i grillujemy na trawie. Na trawie można ułożyć piękny kocyk, przynieść koszyczek z naczyniami, napoje też, w szklankach czy w plastiku. A zasady, które stosujemy przy stole, można zastosować na łączce. Jedzenie na trawie może być dziełem sztuki.
W dalszej części wywiadu mentorka Irena przyznała, że osobiście nie należy jednak do zapalonych fanów grillowania.
Nie lubię grillować, nigdy nie grillowałam - zdradziła. Ja generalnie nie przepadam za mięsem, a to jest dominująca potrawa. Najczęściej na moim grillu pojawia się cukinia czy bakłażan i to są potrawy, które lubię jeść. A takie typowe dania, jak karkówka, to nie moja bajka.