Trwa ładowanie...
Przejdź na

Wachowicz już przygotowała wigilijną kolację: "Nie chcę mieć zbyt dużych cieni pod oczami"

77
Podziel się:

"Gotowanie świątecznych potraw zaczynam z początkiem grudnia" - chwali się celebrytka.

Po wygranej w wyborach Miss Polonia 1992 Ewa Wachowicz odcinała kupony od sławy, którą dały jej uroda i młody wiek. Rok po tym wydarzeniu została bowiem prezenterką Polsatu, a parę miesięcy później objęła funkcję sekretarza prasowego Waldemara Pawlaka. Dzięki roli jurorki w kulinarnych show jej medialna kariera kwitnie.

Celebrytka chętnie dzieli się poradami dotyczącymi gotowania. Wachowicz podkreśla, że jeśli chodzi o święta, to pozostaje wierna kulinarnym tradycjom. Była Miss Polonia radzi, by niektóre potrawy przygotować dużo wcześniej i zamrozić, dzięki czemu nie stracą na wartości. W ten sposób gospodynie domowe mogą zadbać również o urodę i świeży wygląd w czasie rodzinnych spotkań.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(77)
gość
5 lata temu
tak stójcie przy garach najlepiej miesiąc wcześniej .i wywalajcie wszystko z szafek żeby zrobić porzadki świąteczne.myślałam że te durne zwyczaje powoli odchodzą w zapomnienie.
gość
5 lata temu
Też jakaś dieta zmieniająca rysy twarzy ;)
gość
5 lata temu
Wachowicz świetnie gotuje i super wygląda /w obu wypadkach w przeciwienstwie do wulgarnego tłuściocha Gessler/, więc odwalcie się od niej pudelkowe pismaki
gość
5 lata temu
Np i super, po co krytykować? Jej kuchnia, jej zwyczaje a ona na pewno gotuje wystrzałowo!!
gość
5 lata temu
Moja mama tak robiła już 15 lat temu. pakowała wszystko do zamarażalki takiej dużej kupionej osobno. latem tam pakowałyśmy owoce w woreczki. mieliśmy świeże jagody ( odmrożone tylko ) i mama robiła np. pierogi z tymi jagodami . często jagody były nazbierane własnoręcznie. ostatnimi laty były kupowane od znajomej kobiety.
Najnowsze komentarze (77)
gość
5 lata temu
Trzy dania,świeże. Barszczyk z uszkami.Ziemniaki,kausta z.grochem do tego.Trzecie danie rybka i strucla.Obowiązkowo kompot z suszek.Wesołych Świat. Smacznego.
Marcin Kubaj
5 lata temu
Ewa jest najlepsza a wy ją krytykujecie bardzo ją lubię gotować potrafi bardzo dobrze:) a wy lenie idziecie na gotowce albo dzwonicie po katering weźcie się najlepiej do roboty samo się nic nie zrobi jak się samemu przygotuje dania to się wie co je a nie jakieś za przeproszeniem gówno Ewa nie przejmuj się jesteś najlepsza :)
gość
5 lata temu
Zaraz przeżywa Pytają to odpowiada
gość
5 lata temu
Już widać starość na twarzy
gość
5 lata temu
Ja na kolacje robie ryby ziemniaczki i sos grzybowy na deser ciasto. Na kolejne dni sa salatki i bigos. Koniec.
gość
5 lata temu
Ta osobista przyjaciolka Solorza dzięki niemu zaistniala. Nadaje się tylko do gotowani bo wygląda jak spasiona s.....nia
gość
5 lata temu
i co? wszystko mrozi???
gość
5 lata temu
Ja też zaczynam gotować i szykować wszystko od początku grudnia, przynajmniej później przy stole nie padam na ryj że zmęczenia.
gość
5 lata temu
nie ma to jak stare jedzenie na swięta
gość
5 lata temu
Czyli ogrzewane potrawy, bez przesady mi ten tydzień przed świętami wystarczy w zupelnosci
gość
5 lata temu
Z tą urodąto bym nie szarżowała, ot, przeciętna pastereczka.
gość
5 lata temu
Polacy wigilię CELEBRUJĄ, niezależnie od tego w co wierzą.
gość
5 lata temu
No szkoda że nie z końcem lata! Pani pyzata odleciała?
gość
5 lata temu
Polacy, a polskiej tradycji wigilijnej nie znają (nie katolickiej, bo w niewielu krajach siada się do wigilijnej kolacji. 1) to święto rodzinne. Jeśli przychodzą na nią znajomi, to tylko tacy, którzy rodziny nie mają i musieliby obchodzić ją w gronie dwóch albo trzech osób. 2) potraw wigilijnych musi być co najmniej 12 i wszystkie bezmięsne. 3) zupą może być barszcz, ale też często grzybowa z suszonych borowików z łazienkami (kwadracikami z makaronu). Na dobrą sprawę może to być każda zupa byle bez żadnych kiełbas i mięs, więc na pewno nie rosół i nie typowy żurek (ten typowy jest z kiełbasą).
...
Następna strona