Trwa ładowanie...
Przejdź na
aktualizacja

Restaurator żali się na Gessler: "Gęsie pipki nie smakowały naszym klientom!"

157
Podziel się:

Faustyn Surowiec żałuje udziału w "Kuchennych Rewolucjach" i zamierza cofnąć zmiany wprowadzone przez Magdę w jego lokalu.

Restaurator żali się na Gessler: "Gęsie pipki nie smakowały naszym klientom!"

Magda Gessler, wylansowana przez TVN na "kreatorkę smaku i stylu", od ośmiu lat jeździ po Polsce ratując restauracje przed upadkiem, a ich właścicieli przed samobójstwem.

Rozwiązania, które Magda proponuje restauratorom, często są radykalne i wymagają całkowitej zmiany podejścia do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Począwszy od wystroju, menu, a na relacjach rodzinnych kończąc, Gessler wywraca do góry nogami życie uczestników show, dając im teoretycznie szansę na odmienienie swojego losu i zarabianie dużych pieniędzy. Nie wszystkim jednak udaje się sprostać oczekiwaniom wybrednej i wymagającej gwiazdy TVN-u. Jeśli restaurator nie wdroży zaproponowanych zmian z zegarmistrzowską precyzją, Magda bezlitośnie ogłasza, że "rewolucję uważa za nieudaną", a knajpa najczęściej w niedługim czasie upada. Niektórzy z uczestników wprost mówią, że żałują udziału w programie i wystawienie się na pośmiewisko. Część z nich ucieka nawet z kraju przed publicznym linczem.

Jednym z rozczarowanych wizytą Magdy restauratorów jest właściciel pizzerii La Costa w Herbach koło Częstochowy, którą w 8. odcinku 9. sezonu Kuchennych Rewolucji Gessler przerobiła na Bistro Bochenek. Właściciel twierdzi, że po wprowadzeniu zaproponowanych zmian, klientów było jeszcze mniej niż przed rewolucją.

W rozmowie z Dziennikiem Zachodnim Faustyn Surowiec żali się na nieudaną rewolucję i tłumaczy, że dania Gessler nikomu nie smakowały, a on sam musi teraz wymyślać, jak naprawić to co zepsuła mu Magda.

Zaproponowane przez panią Magdę Gessler dania nie przypadły do gustu naszym klientom, jeśli już je zamawiali, to tylko żeby ich spróbować, dlatego z nich zrezygnowaliśmy - mówi.

Kością niezgody okazały się cynaderki i gęsie pipki, które Magda kazała mu wprowadzić do karty. Ponieważ jednak podroby jakoś nie przypadły do gustu lokalnej społeczności, Surowiec zastąpił je gołąbkami w czerwonej kapuście z sosem grzybowym i kieszonkami drobiowymi ze szpinakiem. Warto przy okazji zaznaczyć, że po powrocie Gessler restauracja nie zyskała jej rekomendacji. Właściciel stara się jednak nie oczerniać znanej restauratorki.

"Kuchenne Rewolucje" ani nam nie zaszkodziły, ani nie pomogły. Działamy dalej, planujemy się rozwijać - mówi dyplomatycznie Faustyn.

Przyznaje jednak, że żałuje udziału w show i drugi raz nie popełniłby takiego błędu. Nie zamierza jednak zamykać interesu, tylko dlatego że Magda powiedziała na wizji, że jego restauracja jest do niczego. W najbliższym czasie Surowiec zamierza zerwać szyld z napisem Bistro Bochenek i na nowo powiesić napis La Costa.

Myślicie, że wyjdzie na tym lepiej niż gdyby trzymał się zaleceń gwiazdy?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(157)
Uśmiałam się
6 lat temu
Widziałam ten odcinek, ten gość to kosmita;-) miał tam zakopiańskie stoły, małpy na drutach i serwował "pizzę po polsku"
Gość
6 lat temu
Ale to była powtórka...pudel już nie masz tematów?? Napisz jak Brzozowski śpiewał wczoraj w kole fortuny "miłość w Zakopanem" hahahahah boki zrywać
Gość
6 lat temu
Jeśli nie podpisała się pod rewolucja tzn, ze coś było nie tak, nie dziwota, ze ludziom nie smakowało. To nie wina Gessler tylko ludzi, którzy biorą się za prowadzenie restauracji a maja o tym g.. nie pojęcie
gość
6 lat temu
Jedno jest piękne w Kuchennych rewolucjach, dziady, którzy oszczędzają na towarze, podając g****o trujące ludzi dostają za swoje, a to ich żarcie ląduje na ich głupich łbach.
Karolina
6 lat temu
Lubie Gessler ,ale faktycznie czasami jej menu nie jest adekwatne do kraju w jakim się znajdujemy. Polacy nie przyjdą na zupę rybną ...wolą pomidorowa ,grzybową. Nie jestem w szoku ze nie które knajpy po rewolucjach już nie funkcjonują .
Najnowsze komentarze (157)
Gość
6 lat temu
Miałem okazję zjeści to co ugotowała panic Marta było one do bani
Gość
6 lat temu
Warszawa - gdzie zjesc ozorki w sosie chrzanowym???
gość
6 lat temu
bierze mnie obrzydzenie na samą myśl , ze miałabym cokolwiek zjeść w lokalu gdzie przebywało to b****o , pełno wstrętnych kłaków - fuj!
ania
6 lat temu
Jak Gessler wymyśli jakąś potrawę, to oczywiście nazwa musi być bardzo chwytliwa. Według mnie powinna wprowadzać w polskich restauracjach zdrowe jedzenie. Biorąc pod uwagę fakt, że w tych czasach panuje nadwaga, to taka rewolucja kulinarna jak najbardziej by się przydała. Z resztą sama Magda powinna wziąć się za siebie, rozpocząć dietę i stosowanie iqgreen, żeby zrzuciła ten nadmiar tkanki tłuszczowej.
gość
6 lat temu
Tak dobrze gotuje , tyle resteuracji najlepszy ma smak , to skąd Ona taka duźa ( GRUBA ) jak Salceson wypełniony cynadrami ? Hmm
Gość
6 lat temu
Podroby to cholesterol. Gruba Magda o tym nie wie?
gość
6 lat temu
po co lata praktyki i nauki 1 dzień gotowania z Geslerową zrobi z ciebie super kucharza i super knajpę , ale ściema
gość
6 lat temu
po co lata praktyki i nauki 1 dzień gotowania z Geslerową zrobi z ciebie super kucharza i super knajpę , ale ściema
gość
6 lat temu
ta baba to taki szpetny mosiek
Gość
6 lat temu
Pipki rybki jądra ..... wy tu o głupotach a kraj w potrzebie ja się pytam gdzie jest Rychu z Madery ?gdzie Kaz ? czy nie może podnieść się z tronu gdzie Bolek ? z alimenciarzem Pudel ratuj . Pudel napisz czy prawda jest ze Bolek wywinął się z afery teczkowej za zamknęli go za świeczki zapachowe ?
Gość atka
6 lat temu
Ale to jakas marna próba zaistnienie tak się składa że od razu wycofali się z rewolucji a nawet lokal zmienił nazwę i właścicieli powrócono do pizzy ale jak konkurencję powstały to widzę że ktoś tu próbuje sobie zrobić darmowa reklamę
gość
6 lat temu
wiele dan ktore ona proponuje wg mnie sa nie jadalne blllleeee albo ja wybredna,ha ha ha
gość
6 lat temu
Tu Magda nie trafiła z menu.Mała miejscowość, a ta wymyśliła ekskluzywne dania. Jadłam gęsie pipki, nie jest to zbyt dobre, danie na raz.
Polak
6 lat temu
A świnskie pipki to smakują
...
Następna strona