Trwa ładowanie...
Przejdź na
Baby
|
aktualizacja

Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń. "JA SIĘ POD TYM NIE PODPISUJĘ!"

177
Podziel się:

Wczoraj sygnowana nazwiskiem Magdy Gessler restauracja zapowiedziała otwarcie mimo obowiązujących zakazów. "Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka, franczyzobiorcy Schroniska Smaków" - tłumaczy Magda Gessler. "Otwarcie dużych miejsc jest bardzo nieodpowiedzialne" - dodaje celebrytka.

Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń. "JA SIĘ POD TYM NIE PODPISUJĘ!"
Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń (AKPA)

Managerowie restauracji Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej, która sygnowana jest nazwiskiem Magdy Gessler, ogłosili wczoraj, że zamierzają otworzyć lokal pomimo obostrzeń. Pracownicy zadeklarowali, że dołączają do "Góralskiego Veta" wraz z innymi przedsiębiorcami, którzy przez lockdown stracili możliwość zarobku. Kilka godzin po ogłoszeniu tej wiadomości, sprawę postanowiła skomentować sama Magda Gessler.

Ja jako Magda Gessler dowiedziałam się o tej decyzji od mojego męża z Toronto. Nikt mnie nie pytał o moją opinię w temacie otwierania restauracji. Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka, franczyzobiorcy Schroniska Smaków prowadzonego przez spółkę Tatry Wysokie. Jest to jeszcze jedna jego samowola. Wszystkie decyzje biznesowe należą do Pana Zadylaka i to on za nie odpowiada. To jest duża restauracja, ma ponad 300 miejsc siedzących, ze względu na zagrożenie epidemiologiczne ja się pod tym nie podpisuję! Ta opinia dotyczy moich restauracji i tych które są oznaczone moim nazwiskiem!!! Każdy restaurator jest właścicielem swoich koncepcji na restauracje i na życie. Każdy niech działa według własnego sumienia i potrzeb - napisała gwiazda na facebookowym profilu.

Zobacz także: Magda Gessler otworzyła sklep internetowy

Zaraz zamieszczeniu tego wpisu, Gessler napisała kolejny post, w który zwróciła się do wszystkich restauratorów. Celebrytka tłumaczyła, że rozumie ich ciężką sytuację, ale jej zdaniem są sprawy ważne i ważniejsze.

Od wielu miesięcy, prawie już od roku, zmagamy się z naszymi dramatami po zamknięciu lub ograniczeniu funkcjonowania naszych restauracji. Często są to biznesy, pasje, całe nasze życie i oszczędności włożone w ich rozwój. To setki tysięcy osób zatrudnionych przez nas, setki tysięcy rodzin i często dramatów, w tym także tych finansowych. To my karmiliśmy naszych gości, a teraz często to my nie mamy co włożyć do garnka w naszych własnych domach. Jestem z Wami myślami i całym sercem w tych trudnych dla nas czasach - napisała Magda Gessler.

Pytacie się mnie, jakie jest moje zdanie na temat buntu i otwierania restauracji w pandemii? I tu z bólem serca muszę stwierdzić, że otwarcie dużych miejsc np. takich na kilkaset gości jest w tych czasach hulającego wirusa bardzo nieodpowiedzialne. Jest wielkim zagrożeniem dla naszego wspólnego zdrowia i życia. Ciężko mi to mówić rozumiejąc nasze problemy, z którymi się na co dzień borykamy. Ale widzę też dramaty ludzi chorujących i umierających na COVID-19 - wyznała restauratorka.

Moja postawa i opinia dotyczy moich restauracji. Każdy z Was niech działa według własnego sumienia i własnej sytuacji życiowej - dodała Gessler.

Podzielacie jej zdanie?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(177)
Zazdrośnicy
3 lata temu
Najpierw był hejt, że Magda pazerna ma dużo kasy a restauracje otwiera, teraz jest hejt, że nie popiera otwarcia, bo ma duzo kasy i nie rozumie restauratorow, co nie zrobi i tak źle, ludzie opanujcie sie, zawiść Was zaślepia
Gość
3 lata temu
Brawo Pani Magdo !
Warszawa
3 lata temu
Brawo, Pani Magdo, popieram!
babcia
3 lata temu
Zgadzam się
Polek
3 lata temu
Brawo Magda! Może jednak cię polubię ;)
Najnowsze komentarze (177)
Jarek
3 lata temu
Niech otwierają rząd zniszczył wszystko a nie koronawirus latem każdy się bawił w restauracjach i było ok a teraz zakazy ten wirus i tak będzie zawsze z nami jak grypa i reszta wirusów
abcdefgh
3 lata temu
Covid czy nie słabe knajpy wypadną z rynku. Jak nie zrozumieją że nie klient jest dla nich tylko oni dla klienta to się sami zamiotą. I bardzo dobrze. Ludzie nie będą płacić za byle co i jeść byle co. Klient nasz pan, karmi tych których chce karmić.
Anastazja
3 lata temu
przedsiębiorcy brawo!!!! Trzymajcie się!!!
nope
3 lata temu
Otwierać restauracje, sklepy, czas na powrót do życia. Bo z braku pracy i pieniędzy można umrzeć szybciej niż na wirusa.
Renata
3 lata temu
Ludzie obserwujcie kto przejmuje restauracje gdzie ludzie bankrutują.
Hudy
3 lata temu
Co chcemy przejąć dobre punkty restauracje.
Michalina
3 lata temu
Ja tez jej nie wierze tu sie sprzeciwa a tam otwiera 😁
Gość
3 lata temu
Jakos jej nie wierzę kto rządzi w mojej restauracji Magda przestan pieprzyc 😉
Kala
3 lata temu
A ja tego nie kumam... dużych miejsc ???? A przepraszam Tesco to małe miejsce ? Market budowlany ? Salon meblowy czy Ikea w której są tłumy ???? Co to za bzdury tu wygadujecie to może być otwarte a stoki zamknięte. Kolejki do kas w sklepie jeden na drugiego dmucha i jest ok.
Mmm
3 lata temu
Szacun.
Wstyd
3 lata temu
Ale hipokrytka. A z tego żyje i na tym się wybiła, że robi programy o restauracjach. A my ludzie nie możemy pójść do restauracji
Aska
3 lata temu
No tak, ty z głodu nie umrzesz. Masz przecież programy telewizyjne
Tom
3 lata temu
Zgadzam się z p. MAGDĄ. To naprawdę rozsądna kobieta.
Aga
3 lata temu
Niech się otwierają ta pandemia to ściema
...
Następna strona