Trwa ładowanie...
Przejdź na
Baby
|

Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń. "JA SIĘ POD TYM NIE PODPISUJĘ!"

177
Podziel się

Wczoraj sygnowana nazwiskiem Magdy Gessler restauracja zapowiedziała otwarcie mimo obowiązujących zakazów. "Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka, franczyzobiorcy Schroniska Smaków" - tłumaczy Magda Gessler. "Otwarcie dużych miejsc jest bardzo nieodpowiedzialne" - dodaje celebrytka.

Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń. "JA SIĘ POD TYM NIE PODPISUJĘ!"
Magda Gessler sprzeciwia się otwieraniu restauracji pomimo obostrzeń (AKPA)
bDJVdPRx

Managerowie restauracji Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej, która sygnowana jest nazwiskiem Magdy Gessler, ogłosili wczoraj, że zamierzają otworzyć lokal pomimo obostrzeń. Pracownicy zadeklarowali, że dołączają do "Góralskiego Veta" wraz z innymi przedsiębiorcami, którzy przez lockdown stracili możliwość zarobku. Kilka godzin po ogłoszeniu tej wiadomości, sprawę postanowiła skomentować sama Magda Gessler.

Ja jako Magda Gessler dowiedziałam się o tej decyzji od mojego męża z Toronto. Nikt mnie nie pytał o moją opinię w temacie otwierania restauracji. Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka, franczyzobiorcy Schroniska Smaków prowadzonego przez spółkę Tatry Wysokie. Jest to jeszcze jedna jego samowola. Wszystkie decyzje biznesowe należą do Pana Zadylaka i to on za nie odpowiada. To jest duża restauracja, ma ponad 300 miejsc siedzących, ze względu na zagrożenie epidemiologiczne ja się pod tym nie podpisuję! Ta opinia dotyczy moich restauracji i tych które są oznaczone moim nazwiskiem!!! Każdy restaurator jest właścicielem swoich koncepcji na restauracje i na życie. Każdy niech działa według własnego sumienia i potrzeb - napisała gwiazda na facebookowym profilu.

bDJVdPRz
Zobacz także: Magda Gessler otworzyła sklep internetowy

Zaraz zamieszczeniu tego wpisu, Gessler napisała kolejny post, w który zwróciła się do wszystkich restauratorów. Celebrytka tłumaczyła, że rozumie ich ciężką sytuację, ale jej zdaniem są sprawy ważne i ważniejsze.

Od wielu miesięcy, prawie już od roku, zmagamy się z naszymi dramatami po zamknięciu lub ograniczeniu funkcjonowania naszych restauracji. Często są to biznesy, pasje, całe nasze życie i oszczędności włożone w ich rozwój. To setki tysięcy osób zatrudnionych przez nas, setki tysięcy rodzin i często dramatów, w tym także tych finansowych. To my karmiliśmy naszych gości, a teraz często to my nie mamy co włożyć do garnka w naszych własnych domach. Jestem z Wami myślami i całym sercem w tych trudnych dla nas czasach - napisała Magda Gessler.

bDJVdPRF

Pytacie się mnie, jakie jest moje zdanie na temat buntu i otwierania restauracji w pandemii? I tu z bólem serca muszę stwierdzić, że otwarcie dużych miejsc np. takich na kilkaset gości jest w tych czasach hulającego wirusa bardzo nieodpowiedzialne. Jest wielkim zagrożeniem dla naszego wspólnego zdrowia i życia. Ciężko mi to mówić rozumiejąc nasze problemy, z którymi się na co dzień borykamy. Ale widzę też dramaty ludzi chorujących i umierających na COVID-19 - wyznała restauratorka.

Moja postawa i opinia dotyczy moich restauracji. Każdy z Was niech działa według własnego sumienia i własnej sytuacji życiowej - dodała Gessler.

Podzielacie jej zdanie?

bDJVdPRG
bDJVdPRH
bDJVdPSa
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(177)
Jarek
2 miesiące temu
Niech otwierają rząd zniszczył wszystko a nie koronawirus latem każdy się bawił w restauracjach i było ok a teraz zakazy ten wirus i tak będzie zawsze z nami jak grypa i reszta wirusów
abcdefgh
2 miesiące temu
Covid czy nie słabe knajpy wypadną z rynku. Jak nie zrozumieją że nie klient jest dla nich tylko oni dla klienta to się sami zamiotą. I bardzo dobrze. Ludzie nie będą płacić za byle co i jeść byle co. Klient nasz pan, karmi tych których chce karmić.
Anastazja
2 miesiące temu
przedsiębiorcy brawo!!!! Trzymajcie się!!!
bDJVdPSb
nope
2 miesiące temu
Otwierać restauracje, sklepy, czas na powrót do życia. Bo z braku pracy i pieniędzy można umrzeć szybciej niż na wirusa.
Renata
2 miesiące temu
Ludzie obserwujcie kto przejmuje restauracje gdzie ludzie bankrutują.
Hudy
2 miesiące temu
Co chcemy przejąć dobre punkty restauracje.
Michalina
2 miesiące temu
Ja tez jej nie wierze tu sie sprzeciwa a tam otwiera 😁
Gość
2 miesiące temu
Jakos jej nie wierzę kto rządzi w mojej restauracji Magda przestan pieprzyc 😉
Kala
2 miesiące temu
A ja tego nie kumam... dużych miejsc ???? A przepraszam Tesco to małe miejsce ? Market budowlany ? Salon meblowy czy Ikea w której są tłumy ???? Co to za bzdury tu wygadujecie to może być otwarte a stoki zamknięte. Kolejki do kas w sklepie jeden na drugiego dmucha i jest ok.
Mmm
2 miesiące temu
Szacun.
Wstyd
2 miesiące temu
Ale hipokrytka. A z tego żyje i na tym się wybiła, że robi programy o restauracjach. A my ludzie nie możemy pójść do restauracji
Aska
2 miesiące temu
No tak, ty z głodu nie umrzesz. Masz przecież programy telewizyjne
Tom
2 miesiące temu
Zgadzam się z p. MAGDĄ. To naprawdę rozsądna kobieta.
bDJVdPRT
Aga
2 miesiące temu
Niech się otwierają ta pandemia to ściema
...
Następna strona
bDJVdPSv