W sobotę wieczorem w mediach gruchnęła niespodziewana wiadomość o ślubie Kingi Dudy. Córka urzędującego prezydenta wyszła za mąż w tajemnicy za niejakiego Mateusza. Mężczyzna jest prawnikiem ze stopniem doktora nauk prawnych. Ukończył University of Cambridge i obecnie wykłada w Polsce.
Na przyjęciu weselnym Kingi Dudy pojawiło się zaledwie 50 osób. Goście mieli okazję spróbować dań współczesnej kuchni polskiej. Przystawki obejmowały mus z wędzonego pstrąga z kalarepką i piklowaną rzodkiewką oraz carpaccio z pieczonych buraków z musem z orzechów włoskich.
ZOBACZ TEŻ: Telewizja Republika zrobiła materiał o weselu Kingi Dudy i... POKAZAŁA ŚLUBNE ZDJĘCIA panny młodej!
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Menu na weselu Kingi Dudy
Daniem głównym była pierś z kaczki w sosie z rabarbaru podana z ziemniakami gratin i młodymi porzeczkami karmelizowanymi miodem akacjowym. Alternatywą dla mięsa był stek z kalafiora. Jak podaje Onet Kobieta, menu przygotowane przez Kręglickich jest szeroko dostępne, a ceny za osobę wahają się od 390 do 430 zł za osobę.
Jeśli rodzina Dudy zdecydowała się na dodatkowe usługi, takie jak stacje z gotowaniem czy wynajem barów, koszt wzrastał o 50 zł za gościa. Agnieszka i Marcin Kręgliccy, odpowiedzialni za catering, prowadzą popularne warszawskie lokale i są autorami książek kulinarnych.
Z okazji 30. lat Wirtualnej Polski zapraszamy do udziału w konkursie "Za co kochasz internet?". Do wygrania aż kilkaset podwójnych biletów na wyjątkowy koncert sanah, który odbędzie się 19 września 2025 r. na PGE Narodowym. Pokaż swoją kreatywność i świętuj razem z nami! Szczegóły i formularz zgłoszeniowy znajdziesz na stronie 30lat.wp.pl/konkurs