Nie romans, a FUZJA?! Agnieszka Poraszka-Kotecka i Nusret Gökçe dobili targu? Ten detal zdradził WSZYSTKO!
Agnieszka Poraszka-Kotecka, szefowa sieci restauracji Whiskey in the Jar, znana jako polska Królowa Steków, bawiła ostatnio w Londynie w knajpie viralowego restauratora Nusreta Gökçe. Czy wspólny szampan z logotypami obu marek to dowód na to, że Whiskey in the Jar i Nusr-Et łączą siły? Mamy zdjęcia!
Jeśli myśleliście, że w polskiej gastronomii widzieliście już wszystko, to zapnijcie pasy. Agnieszka Poraszka-Kotecka, szefowa i właścicielka imperium Whiskey in the Jar, postanowiła wybrać się na "mały" lunch do Londynu. Okazja była wyjątkowa – polska bizneswoman hucznie świętowała tam swoje urodziny! I nie byle gdzie, bo w samej jaskini lwa – restauracji Nusr-Et, należącej do internetowego celebryty i mistrza efektownego sypania solą, Salt Bae.
W kuluarach od dawna szeptano, że tę dwójkę łączy coś więcej niż tylko miłość do sezonowanej wołowiny. Znają się nie od dziś, darzą sympatią, więc plotki o rzekomym romansie przybierały na sile. Wielu zastanawiało się, czy urodzinowa wizyta w Londynie to kolejna romantyczna schadzka...
Czy to była tylko niewinna wycieczka na steka posypanego 24-karatowym złotem i zdmuchiwanie świeczek w towarzystwie przystojnego Turka? A może... wielki biznesowy układ, który wstrząśnie rynkiem?! Właścicielka Whiskey in the Jar nigdy nie ukrywała, że Polska robi się dla niej za ciasna. Ekspansja zagraniczna marzy jej się od dawna, a jej lokale pękają w szwach. Jednak to, co zobaczyliśmy na relacji z urodzinowego przyjęcia, wprawiło nas w osłupienie i chyba ostatecznie ucina spekulacje o "tylko" prywatnej relacji.
Na stole wylądowała nie tylko góra mięsa za miliony monet, ale przede wszystkim tajemnicza butelka szampana. I nie byłoby w tym nic dziwnego (w końcu kto bogatemu zabroni?), gdyby nie etykieta. Na butelce widniały logotypy OBU marek: Whiskey in the Jar ORAZ Nusr-Et! Przypadek? Nie sądzimy. W świecie wielkiego biznesu takie gesty nie zdarzają się "przy okazji". Personalizowana etykieta w jednej z najdroższych restauracji świata sugeruje, że świętowano tam coś znacznie większego niż tylko urodziny.
Czyżby Salt Bae planował otworzyć swój ociekający luksusem lokal nad Wisłą przy pomocy polskiej partnerki? A może to Whiskey in the Jar szykuje się do przejęcia europejskich rynków ramię w ramię z tureckim gigantem?
"Polska królowa steków nie pojechała tam tylko na jedzenie czy urodziny. Ta butelka to jasny sygnał. Coś jest na rzeczy" – donosi nasz informator z branży gastro.
Wyobrażacie sobie to połączenie? Rockandrollowy klimat Whiskey in the Jar i ociekający złotem styl Nusreta? To byłaby mieszanka wybuchowa! Na razie Agnieszka milczy jak zaklęta, ale ten szampan powiedział nam więcej niż tysiąc słów.
Chcielibyście, żeby w Warszawie Salt Bae posypał Wam solą schabowego? A może wolelibyście zobaczyć logo Whiskey in the Jar w jednej z zagranicznych metropolii? Śledźcie z nami ten temat!
Agnieszka Poraszka-Kotecka – bizneswoman i restauratorka, stojąca na czele dynamicznie rozwijającej się sieci steakhouse’ów Whiskey in the Jar. Znana z odważnego podejścia do biznesu, spektakularnych eventów, rockandrollowego stylu i ekscentrycznego życia prywatnego.
Whiskey in the Jar – polska sieć restauracji, specjalizująca się w stekach premium, efektownych daniach z grilla i widowiskowych koktajlach serwowanych w słoikach (jarach). Marka działa w największych miastach Polski (Warszawa, Poznań, Gdańsk, Wrocław, Łódź).