A w menu weselnym Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego: carpaccio, jeleń i borowikowa. Smakowicie?
Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski są już po ślubie. Para zorganizowała imprezę w malowniczym miejscu. Redakcja jednego z tabloidów dotarła do menu. Wiadomo, co pojawiło się na stołach weselnych.
O ślubie Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego rodzime media rozpisywały się już od kilku tygodni. Nadszedł jednak ten długo wyczekiwany dzień. Zakochani na ślubnym kobiercu stanęli w sobotę 25 października, czym nie omieszkali pochwalić się na Instagramie. Aktorka tego dnia postawiła na elegancką kreację w bieli.
Całą uroczystość młoda para postanowiła zorganizować w wyjątkowym miejscu. Obiekt restauracyjno-noclegowy mieści się w malowniczej otulinie parku narodowego. Z myślą o swoich licznie zaproszonych gościach, Kasia i Maciej zarezerwowali cały kompleks na wyłączność. Kulisy ślubu "Kurzopków" budzą olbrzymie emocje, a redakcja "Faktu" dotarła do menu, które wybrali nowożeńcy.
ZOBACZ TAKŻE: Tak wyglądał góralski ślub Kasi Cichopek i Marcina Hakiela: "Zaczęłam płakać i skończyłam dopiero, jak wyszliśmy"
Menu weselne Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego
Na przystawkę goście młodej pary mieli otrzymać carpaccio z polędwicy wołowej, które zostało podane z płatkami pecorino, rukolą i kroplą oliwy truflowej. Następnie weselnicy mogli wybrać między tradycyjnym rosołem z domowym makaronem, a zupą borowikową z chrupiącymi grzankami. Głównym daniem był natomiast schab z kostką podany razem z ziemniaczanym purée i świeżymi sałatami z ziołowym dressingiem.
Oczywiście nie zabrakło również deseru "niespodzianki". Kubki smakowe mogą także pobudzić dania podawane podczas przyjęcia. Wybór padł na barszcz czerwony, który podano z sakiewką nadzianą kapustą i grzybami oraz roladki z mięsa jelenia z sosem śliwkowym oraz kluskami śląskimi. Do tego bufet, słodki stół i bar.
Wam też ślinka cieknie na samą myśl?
