Trwa ładowanie...
Przejdź na
Mikey
|

Piotr Adamczyk prowadzi restaurację. Mówi o rachunkach: "Wszyscy się łapiemy za głowę"

52
Podziel się:

Piotr Adamczyk w ostatnim wywiadzie dla VIVY.pl opowiedział o prowadzeniu restauracji i trudach związanych z inflacją.

Piotr Adamczyk prowadzi restaurację. Mówi o rachunkach: "Wszyscy się łapiemy za głowę"
Piotr Adamczyk (AKPA)

Piotr Adamczyk jest jednym z tych aktorów, którzy nie mogą narzekać na brak zainteresowania. Od początku swojej kariery nie musiał martwić się o role. Propozycje praktycznie same do niego spływały. Aktor aktualnie nie gra w żadnym serialu, ale regularnie pojawia się na planach filmowych, a także dubbinguje różne bajki.

Piotr Adamczyk nie tylko świetnie radzi sobie na naszym rodzimym rynku, ostatnio bryluje przede wszystkim w zagranicznych produkcjach. Można go oglądać w różnych serialach, m.in. Disney+, Amazon czy Apple.

Poza aktorstwem gwiazdor zajmuje się też prowadzeniem restauracji o nazwie "Stary Dom", która powstała w 2009 roku. W wywiadzie dla serwisy viva.pl przyznał, że przetarł szlaki innym celebrytom otwierającym swoje restauracje.

Teraz będę nieskromny, ale to, że tak wiele osób ze świata publicznego ciągnie do gastronomii, jest związane z tym, że się Adamczykowi udało. Bo 14 lat temu nie otwierali knajp - powiedział aktor.

Adamczyk opowiedział również, jaką radość sprawia mu zadowolenie klientów, gdy przychodzi do restauracji.

Nasza restauracja to uczciwa historia: jest nas trzech, każdy coś inwestuje, każdy coś wnosi. To ogromna radość, jak tam przychodzę i widzę, że ludzie są zadowoleni - dodał.

Aktor dodał, że aktualnie nie wszystko jednak idzie po jego myśli.

Piotr Adamczyk o prowadzeniu restauracji oraz o inflacji

Do momentu wybuchu pandemii Piotrowi prowadzenie restauracji sprawiało samą radość, jednak poźniej nie było już tak kolorowo. Zapytany o to, czy przy obecnym wskaźniku inflacji trudno jest mu patrzeć na rachunki za gaz i prąd, odpowiedział:

Wszyscy się łapiemy za głowę. Nie chcę tłumaczyć teraz, dlaczego także restauracje muszą podnosić ceny. Myślę, że każdy to rozumie. […] Czasy nie są łatwe. Każdy, kto prowadzi biznes, musi stawić temu czoło.

Jednak było coś, co po całej pandemii wzruszyło aktora.

Najbardziej wzruszające były powroty naszych stałych klientów. Mówili: wie pan, ja też teraz nie zarabiam, ale specjalnie dla naszego kelnera zostawiam trzykrotny napiwek, bo się tak cieszę, że wraca to miejsce. Ja się cieszę, że to ulubione miejsce dla wielu i że nazwa Stary Dom, która kiedyś brzmiała staroświecko, dziś jest naprawdę stara. To duży sukces - opowiedział Adamczyk.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(52)
Ona
rok temu
Wszyscy się łapią. Celebryci przynajmniej mają kasę, a co mają powiedzieć zwykli ludzie. W lutym jedna podwyżka, a po miesiącu znów podnieśli opłatę czynszu o 100 zł. Jak żyć.
Humanisto
rok temu
Jego restauracja jest naprawdę dobra. Nie bazuje tylko na nazwisku (jak Gessler), dania i desery przepyszne. Zabierani tam zagraniczni goście zawsze zachwyceni.
Ela
rok temu
Podziwiam faceta. Ambitny, peacowity czlowiek. Duzo pracuje, chce mu sie. Prowadzenie biznesu nie jest dla wszystkich. Ci, co nie mierzą sie z tym na co dzien nie mają nawet pojecia najmniejszego, z czym wiaze sie wlasna firma. Oczywiscie, duzo powiedzienie maja Ci, co widza swojego szefa w dobrym aucie.
Ewa
rok temu
Byłam tam 10 lat temu na rodzinnej imprezie. Pyszne jedzenie, wspaniałe ciasta i uroczy klimat. Bardzo nam się podobało.
Monikk
rok temu
Pamiętamy o Magdzie Gessler
Najnowsze komentarze (52)
Stachu
rok temu
Czy Papież będzie odpowiadał za tuszowanie pedofilii w kościele, czy może Papieżowi wolno krzywdzić dzieci? Może te dzieci nie dawały wystarczająco dużo na tacę, albo prowokowały księży swoim spojrzeniem? Może partia powinna zwolnić z jakiejkolwiek odpowiedzialności księży i dołożyć im kasy z naszych podatków, żeby było sprawiedliwie?
kuchfbbn
rok temu
tez mamy z mężem restauracje. w tyg zamknięte nie ma komu otwierać,klientów nie ma a płacić za wszystko trzeba.tylko soboty i niedziele robimy imprezy okolicznościowe.jest muzyka,gra zespół jest ŚWIEŻE jedzenie,dużo i dla kazdego. ale ja sie w te dwa dni urabiam po pachy.po prswie 40 godz jestem w pracy.maz tez.bo zeby wyjść z jakimś zyskiem robimy za kucharzy,za kelnerów na zmywaku... rak potrzeba do pracy ale wypłata ubezpiecz pracownika to nam się nie kalkuje wiec harujemy we 2za 5osob.plys w sezonie oczywiście kelnerzy plus muzycy Czysnsz to ponad 7tysi na miesiac.prad,woda,gaz,alkohole,napoje no i jedzenie zawsze w każdy piątek napełniamy zodowki to wydatek kilku tysi co tydzień. na święta czy inne imprezy mozna w weekend wyjść od 5do 40.tyś złoty. mozna.bywalo tak w kazda sobotę.przed pandemia. teraz to masakra.
Ula
rok temu
Restauracja super Jedzenie bardzo smaczne BRAWO Panie Piotrze
Pan Teoretycz...
rok temu
JA do Niego nic nie mam ale ceny u celebrytów to kosmos wzięte z sufitu . My też łapiemy się za głowy stołując się w takich miejsca . Ludzie przestańcie z tymi napiwkami . To ich praca i obowiązek . Mam płacić dodatkowo ,że ktoś był miły . Pani w urzędzie , kwiaciarka , kierowca autobusu itd im też dajemy napiwki ? bo byli mili .
Vvbb
rok temu
Całe szczęście wyleczyłem się z restauracji gdy były jeszcze tanie a kotlet schabowy kosztował 50 zl
Helar
rok temu
Kupiłem kiedyś u niego tort. Był drogi i ohydny.
Aga
rok temu
Marne jedzenie tam , nie rozumiem zachwytów
Jadłam to się...
rok temu
Świetna restauracja. Jedno z najlepszych miejsc na tatar w Warszawie. Wyprawiłam tam nawet przyjęcie ślubne. Nie było ŻADNEGO potknięcia. Zawsze polecam.
Ola
rok temu
Bardzo dobra restauracja, smaczne jedzenie, fachowa obsługa, super atmosfera i piękny wystrój- w szczególności na Boże Narodzenie. Droga, ale warto:)
xxx
rok temu
przecież to my - konsumenci ponosimy to, ze są podwyżki, przedsiębiorcy żyją na tym samym poziomie co przed pandemią, podniosą ceny i wychodzą na to samo. W tej samej knajpie rok temu za moje ulubione danie- 25 zł, dzisiaj 55
HMMMM
rok temu
Byłam tam na kolacji służbowej z szefem z UK 8 lat temu. Jedzenie było pyszne, mój szef aż się dziwił, że taka drobna osoba jest w stanie tyle pochłonąć :D
Maggie
rok temu
Restauracja piękna a jedzenie pyszne 😋
Ja Janina
rok temu
Ja prowadze 8 restauracji na calym swiecie i nie narzekam na brak rozwoju. Zmien memagera, ktory moei ze jest zle a nie jest ... to wszystko
Anonim
rok temu
Problemy celebrytów żałosne