TYLKO NA PUDELKU: Lara Gessler zdradza przepis na IDEALNĄ sałatkę jarzynową. Nie we wszystkim zgadza się z Magdą...
Lara Gessler przy okazji tegorocznej Wielkanocy nie może odmówić sobie swoich ulubionych potraw. W rozmowie z Pudelkiem podzieliła się planami na te wyjątkowe dni, a oprócz tego zdradziła nam kilka przepisów.
Lara Gessler może pochwalić się wyjątkową relacją ze swoją matką. Miłość do kuchni zaszczepiła w niej właśnie Magda Gessler, z którą współprowadzi cukiernię Słodki Słony. Oprócz tego córka restauratorki aktywnie udziela się w mediach społecznościowych, gdzie chętnie dzieli się swoimi przepisami oraz kulinarnymi podróżami.
Gesslerowie z ogromną starannością podchodzą do przygotowywania różnych potraw, czym mogą się popisać szczególnie w okresie świątecznym. Lara zdradziła ostatnio Pudelkowi, jak ma zamiar spędzić tegoroczną Wielkanoc oraz co znajdzie się na jej stole. Wspomniała o ulubionym wypieku jej mamy.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Lara Gessler mówi, jak spędzi święta i zdradza dwa autorskie przepisy: na sałatkę jarzynową i na ciasto, które uwielbia Magda
Lara Gessler spędzi święta poza domem
Lara Gessler w rozmowie z reporterką Pudelka Simoną Stolicką wyznała, że tegoroczne święta ma zamiar spędzić w gospodarstwie agroturystycznym. Tam wraz z mężem i dziećmi będą mieli okazję zjeść wysokiej jakości posiłki. Nie obędzie się oczywiście bez jej własnych wypieków.
My w tym roku wyjeżdżamy do wspaniałego miejsca, gdzie klimat będzie agroturystyki, więc będzie wspaniałej jakości jedzenie, więc ja się na to bardzo cieszę. Oczywiście zabieramy ze sobą słodycze nasze, bo do tego jesteśmy przywiązani - przyznała Lara Gessler.
Później pojadą na kolejne śniadanie do Gesslerów.
W tym roku mamy dwa śniadania. Drugie będzie z mamą, z bratem, z dziadkiem, no i tam nie może zabraknąć mojego kruchego ciasta. Mama powiedziała, że mogę wyjechać, ale kruche muszę zrobić - dodała.
Lara Gessler zdradza przepis na sałatkę jarzynową
Reporterka Pudelka dopytała Larę Gessler o przepis na idealną sałatkę jarzynową. Podobnie do Magdy, uwielbia dodawać do niej jabłka, a oprócz tego marynowane grzybki i groszek. Jest też lista zakazanych składników.
Lubię jak jest dużo majonezu, trochę soku z ogórków, który zawsze dodaję. To ją trochę nawilża i trochę zawsze zelży, a jednocześnie daje tę super kwaskowatość. Bez ziemniaka i kukurydzy. Ja lubię z porem, a moja mama nie, więc tutaj się nie zgadzamy - zdradziła.
W przeciwieństwie do swojej matki Lara nie gotuje warzyw na rosole.
Kocham warzywa z rosołu, ale ja lubię jak ono nie są rozgotowane. Ja je gotuję jak wywar, czyli dodaję liścia laurowego, pieprzu itd. Lubię drobną kostkę i jak pod zębem czuć opór.
Lara Gessler w rozmowie z Pudelkiem zdradziła również przepis na ulubione ciasto Magdy Gessler. Przy okazji wspomniała o wysokich cenach za produkty spożywcze i luksusowej otoczce wokół Słodki Słony. Cały wywiad znajdziesz w powyższym materiale wideo.