Trwa ładowanie...
Przejdź na

Gessler cofa rekomendację dla restauracji! "POPEŁNIŁAM BŁĄD"

223
Podziel się:

Internauci ujawnili, że celebrytka nie sprawdziła promowanego lokalu...

Gessler cofa rekomendację dla restauracji! "POPEŁNIŁAM BŁĄD"

Magda Gessler jest jedną z bardziej kontrowersyjnych bohaterek polskiego show biznesu. Dzięki programom kulinarnym wykreowała się na autorytet gastronomiczny, a sama o sobie lubi myśleć jako o "zbawicielce". Pojawia się jednak coraz więcej głosów, również samych restauratorów, że zostali wykorzystani i poniżeni w imię oglądalności. Twierdzą, że pomoc była pozorna, a konfliktowe sytuacje - zaaranżowane na potrzeby programu. Zobacz: "BOJĄ SIĘ MNIE, ale jestem ich ostatnią deską ratunku, ŻEBY MOGLI PRZEŻYĆ!"

Gessler postanowiła ratować swoją twarz promując tych, którzy nie narzekają. Wydała własny przewodnik po restauracjch prowadzonych przez pokornych właścicieli oraz wymyśliła swoje własne odznaczenie, które ma konkurować z gwiazdką Michelina... poziomkę. Przypominamy: Gessler: "Gwiazdka Michelina to TORTURA!"

Jak widać, pokora nie jest gwarantem dobrej kuchni. Do celebrytki zaczęły spływać coraz to nowsze skargi fanów na promowane przez nią restauracje. To, co się działo w jednym z tych miejsc - "Łebskiej Chacie" - było takim przegięciem, że restauratorka postanowiła po raz pierwszy cofnąć swoją rekomendację. Przy okazji wyszło na jaw, że wcale nie sprawdzała reklamowanych przez siebie miejsc.

Kochani, znacie to powiedzenie, że nie myli się tylko ten, kto nie robi nic? - Gessler broni się na Facebooku. Walczyłam o "Łebską Chatę" nie tylko podczas "Kuchennych Rewolucji" ale i po nich. Bezinteresownie. Polubiłam tego wariata Mirka, spodobał mi się jego zapał, uwierzyłam w to, że chce uczciwie karmić swoich gości. Smakowały mi dania w jego kuchni, śmiałam się do łez z jego żartów, zafascynowała mnie atmosfera jego "chaty"..... Tak było kiedyś. Pomna tych naprawdę dobrych wrażeń, emocji i smaków umieściłam "Łebską Chatę" w moim przewodniku.

Okazuje się, że restauratorka przeniosła odpowiedzialność za jakość swoich rekomendacji na znajomych i fanów z Facebooka:

Wasze reakcje tu, na Facebooku ale również relacje moich dobrych znajomych i przyjaciół, którzy ostatnio odwiedzili tę restaurację uświadomiły mi, że popełniłam błąd ufając w to, że standard, który ustanowiłam nadal tam obowiązuje.... Dziękuję wszystkim moim fanom, którzy informowali mnie o tym, co dzieje się w Łebie i nadal proszę Was o czujność przy wszystkich innych miejscach, które wymieniłam w przewodniku.

Po tych słowach posypały się kolejne głosy krytyki promowanych przez Gessler miejsc. Zaufalibyście jej rekomendacjom?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(223)
gość
10 lat temu
Nic dziwnego, przecież nie może na bieżąco kontrolować tylu miejsc w całej Polsce!
Gość
10 lat temu
Czemu to niby jest jej wina? Oj pudel
Gość
10 lat temu
Przeciez nie jest wszech wiedzaca. Zdarza sie.
gość
10 lat temu
to ja jeszcze zapraszam do open air w magdalence, tam to dopiero syf kila i mogila. od zupy borowikowej z proszku knorra po makaron sprzed tygodnia...masakra co tam sie dzieje
gość
10 lat temu
Magda Gessler jest bardzo w porządku kobietą :)
Najnowsze komentarze (223)
gość
9 lat temu
To nie jej wina,w jaki sposób ma kontrolować te wszystkie knajpy?!
Gość
9 lat temu
HA ha ha "poziomka" ale się sama dowartościowuje ! COŚ JEST NA RZECZY ...
Gość
9 lat temu
Ta jej wina ze w restauracjach traktują nas jaj psy i dawaja stare żarcie np
Kaliszanka
9 lat temu
Kalisz-GASTRO zapraszam na spaghetti z kożuchem pleśniowym, de volaiia z przeplukanego wodą i przesolonego mięsa oraz kebab z sosem czosnkowym, który odbija się 3 dni :)
SEBAR
10 lat temu
błem tam w maju tego roku, tragedia - kelner w codziennym stroju, ubrany w zwykły t-shirt i jeansy. porażka, jakość dań również do d**y.
grazyna sopot
10 lat temu
polecam sprawdzić P Magdzie restaurację SCHABOWY NA RAZ w Babie Doły koło żukowa, niestey schabowy podany smierdzący a włascicielka na zwrot dania zareagowała tak iż mięso mocza w mleku , brak jakichkolwiek przeprosin, dopiero podany kolejny był -nadawał się do zjedzenia, Uwagi tez mam do surówk, surówka z buraków-to wygotowane buraki z barszczu, niejadalne wręcz, a przystawka wątróbka z wiśniami niestety spalona na wiór, z niesmakiem opuścilismy lokal na pewno wiecej tam nasza noga nie postanie
gość
10 lat temu
Nie korzystam z gastronomi publicznej, ale dobrze, że pani Magda kompromituje nieuczciwych restauratorów. Tylko zastanawiam się, czy da radę tej mafii. Oni są nastawieni tylko i wyłącznie na duży zysk. A klient nie liczy się. Zamówił, to zje!
Gość
10 lat temu
Wszystko co robi TVN to sciema dla glupkow. Kto oglada Wojewodkiego? A lansuja go jak bozyszcze. A ani go sluchac ani ogladac sie nie da. W miare inteligentny czlowiek zorientuje sie ze nie ma nic do powiedzenia.
Łebski Gość
10 lat temu
Byłem w tej restauracji dwa tygodnie temu. Weszliśmy tam z ciekawości z moją dziewoją. Ponuro i pusto. Karta wyglądała jak ksero z lat 90tych. Proste dania z na siłę skomplikowaną nazwą, nie powalały smakiem ani jakością. Ceny może nie były strasznie wysokie ale na tle gastronomii nadmorskiej jednak trochę górowały. Obsługa gburowata. Wiem, że nie można wiele wymagać od restauracji w miejscowości nadmorskiej ale Łebska Chata lansuje się na lokal wyższych lotów nie mając kutemu absolutnie powodów. Pomijam fakt, że było tam prawie zupełnie pusto, chociaż w barach i restauracjach w okolicy było pełno turystów (pora obiadowa).
gość
10 lat temu
ten facet zachowywał się jakby się albo naćpał, albo nawalił. Od samego początku nie wzbudzał zaufania, lizydup.
gość
10 lat temu
Do p. Magdy można mieć wiele zastrzeżeń, ale chwała jej za to, że pokazuje jakim syfem karmią nas restauratorzy. To i tak jest kropla w morzu co pokazała i nie powinna odpuszczać.. Dzięki temu może będziemy czujniejsi. Niekiedy lepiej zapakować w koszyk własne kanapki niż rozbijać się po restauracjach, gdzie nie wiadomo jakimi rękami i z jakich składników wcześniej przygotowywano danie. Nie zmienia to faktu , iż p. Gessler również o własne lokale powinna dbać ze zdwojoną czujnością.
gość
10 lat temu
Wiadomo bylo że to super sknera i wróci do najtańszych produktów
gość
10 lat temu
W naszym kraju niestety tak jest,dziś standard na miare Ameryki,a jutro komornik u drzwi.
gość
10 lat temu
takich klapek jest wiele, np. na kaszubach jest restauracja Schabowy Raz, po rewolucjach p. Gessler, poniżej opis mojej wizyty w lipcu 2014: - oczekiwanie na napoje 20-30 min - zupa (40-50 min) - danie główne do 60 min Tłumaczenie obsługi takie same jak w 2013: "jesteśmy tylko we 3 i nie spodziewałyśmy się tylu gości..." Co najśmieszniejsze na wjeździe promują się plakatem, że są po rewolucjach p. Gessler. Osobiście w życiu bym się pod takim czymś nie podpisał...
...
Następna strona