Boxdel POWRACA do Fame MMA! Jest oświadczenie federacji

Na instagramowym profilu Fame MMA właśnie pojawiło się oficjalne stanowisko w sprawie Michała "Boxdela" Barona. Oto, co postanowiła federacja. Zaskoczeni?

Boxdel POWRACA do Fame MMA! Jest oświadczenie federacji
Fame MMA wydało oświadczenie. Chodzi o Boxdela (AKPA)

Pod koniec września polskie media zelektryzowała afera pedofilska z youtuberami w roli głównej. Choć Pandora Gate dotyczyła głównie Stuarta "Stuu" Burtona, oberwało się także kilku innym twórcom internetowym. W gronie tym znalazł się m.in. Michał "Boxdel" Baron, o którym wspomniał nawet sam wiceminister sprawiedliwości...

W efekcie medialnych oskarżeń Boxdel został odsunięty od federacji Fame MMA, w której pełnił funkcję jednego z włodarzy.

Zobacz także: Dlaczego Fabijański znowu zawalczy w FAME MMA? Przekonały go pieniądze!

Boxdel wraca do Fame MMA! Federacja opublikowała oświadczenie

W ciągu ostatnich tygodni Michał kilkukrotnie tłumaczył się, prezentując dowody na swoją niewinność. Jak się okazuje, był na tyle przekonujący, że koledzy z Fame postanowili dać mu drugą szansę. W poniedziałek na instagamowym profilu federacji pojawiło się oświadczenie, z którego dowiadujemy się, że Baron wraca do pełnienia dawnych obowiązków.

Informujemy, że zarząd federacji Fame podjął jednogłośną decyzję o wstrzymaniu działań, które zmierzały do usunięcia Michała Barona ze spółek należących do marki Fame. Oznacza to powrót Michała barona do bieżących działań federacji - czytamy w oficjalnym stanowisku Fame MMA podpisanym przez prezesa zarządu, Rafała Pasternaka.

Nasze pierwotne stanowisko wynikało z faktu, że samo tło pojawiających się informacji było poważne i dotyczyło tematu, który u każdego człowieka wzbudza kategoryczne oburzenie. W tamtym momencie decyzja o odsunięciu Michała Barona była dla nas jedyną możliwą do podjęcia.

Władze federacji uważnie analizowały dalszy rozwój zdarzeń. Minęły niemal trzy miesiące. Michałowi Baronowi nie zostały w tej sprawie przedstawione żadne zarzuty, co stanowi bezpośredni powód zmiany decyzji, o której informowaliśmy 4 października 2023 roku.

Cieszycie się z jego powrotu?