Edward Miszczak NIE JEST już wiceprezesem TVN?! Mamy oświadczenie stacji

Podziel się

Jak poinformował portal Wirtualnemedia.pl, ostatnie miesiące to dla Edwarda Miszczak nie tylko zmiany na stopie prywatnej.

Edward Miszczak NIE JEST już wiceprezesem TVN?! Mamy oświadczenie stacji
Edward Miszczak nie jest już wiceprezesem TVN (akpa)
bDTYZped

W ostatnich miesiącach o Edwardzie Miszczaku mówiło się głównie w kontekście jego życia prywatnego. We wrześniu jako pierwsi poinformowaliśmy, że dyrektor programowy TVN i młodsza od niego o 26 lat aktorka Anna Cieślakzaręczeni i szykują się do ślubu.

We wtorek dla odmiany o 65-latku głośno zrobiło się za sprawą publikacji portalu Wirtualnemedia.pl. W jednym z najnowszych artykułów portalu możemy przeczytać, że w życiu zawodowym Miszczaka także pojawiły się niemałe zmiany. Już w październiku, w związku z odejściem Piotra Koryckiego, Edward miał przestać pełnić w zarządzie TVN funkcję wiceprezesa.

bDTYZpef

Pudelek skontaktował się ze stacją w celu uzyskania komentarza w sprawie. Z nadesłanego nam oświadczenia wynika, że obowiązki Miszczaka nie uległy zmianie.

Zmiana w zespole zarządzającym TVN S.A. została wprowadzona kilka miesięcy temu i ma charakter wyłącznie formalny. W zarządzie nie ma obecnie funkcji prezesa, stąd też nie może być stanowiska wiceprezesa - tłumaczy Marcin Barcz - Dyrektor Departamentu Komunikacji Korporacyjnej TVN Grupa Discovery i kontynuuje:

bDTYZpel

Edward Miszczak jest członkiem zarządu firmy, Dyrektorem Programowym, a jego faktyczny zakres odpowiedzialności nie uległ zmianie. Jednocześnie został on powołany do zarządu Green Content, spółki zależnej TVN Grupa Discovery.

Wiele gwiazd stacji odetchnęło z ulgą?

bDTYZpem
bDTYZpeG