Ewa Wachowicz uwielbia gotować. Od wielu lat swoimi przepisami dzieli się na antenie Polsatu. Była miss ma również na koncie kilka książek kucharskich. Co więcej, prowadzi również własną knajpę w Krakowie.
Znana z prowadzenia restauracji Zalipianki w Krakowie celebrytka, przedstawiła specjalne menu wielkanocne. Na facebookowej stronie lokalu pojawiły się tradycyjne potrawy, takie jak żurek z grzybami, bigos zalipiański, udko kaczki, a także desery: makowiec z polewą czekoladową i sernik z lukrem.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Kontrowersyjne ceny w ofercie
Ceny w ofercie Wachowicz wywołały spore emocje. Za sernik i makowiec trzeba zapłacić po 180 zł, a za chleb pszenno-żytni z czarnuszką 30 zł. Smalec z jabłkiem i śliwką oraz udko z kaczki kosztują również 30 zł. Bigos to wydatek 80 zł za kilogram, a śledzie 70 zł za kilogram.
Internauci nie kryli zaskoczenia cenami. Jeden z użytkowników skomentował: "Cena makowca... wow". Inni określili ceny jako "wzięte z kosmosu". Mimo to, oferta Wachowicz przyciąga uwagę miłośników tradycyjnych smaków, którzy cenią sobie jakość i unikalność potraw.