Świąteczna oferta w restauracji Magdy Gessler ZDROŻAŁA: pięć pierogów za 53 ZŁOTE, barszcz za 89! Zrobicie zamówienie?
Restauracja "U Fukiera", prowadzona przez Magdę Gessler, przygotowała kolejną ofertę świąteczną. 5 pierogów kosztuje tylko "skromne" 53 zł, ale to dopiero początek. Szykujecie już portfele?
Magda Gessler jest bez wątpienia najpopularniejszą polską restauratorką. Gigantyczną rozpoznawalność przyniosły jej "Kuchenne rewolucje", które goszczą na antenie TVN od ponad 16 lat. Chociaż widzowie najczęściej widzą Gessler w trakcie metamorfoz w innych lokalach, to ona sama jest właścicielką kilku. Jednym z najpopularniejszych miejsc, prowadzonych przez gwiazdę TVN, jest warszawska restauracja "U Fukiera".
Zobacz także: Tymczasem w "Kuchennych rewolucjach": Magda Gessler RUNĘŁA Z KRZESŁA NA ZIEMIĘ! Ekipa aż wstrzymała na chwilę oddech (WIDEO)
Nazwisko i popularność robią swoje, bo wspomniany lokal nie należy do najtańszych. Trudno też powiedzieć, czy cena idzie w parze z jakością, bo dwa lata temu Książulo raczej nie był zachwycony z zaserwowanych mu dań. Jednak musimy sobie szczerze powiedzieć, że do wizyty w knajpce Gessler potrzebny jest raczej "wilanowski", a nie zwyczajny portfel. Podobnie jest zresztą w przypadku corocznej oferty świątecznej.
Magda Gessler o swoich odważnych zdjęciach bez makijażu. "Nie lubię klonów"
Wigilijne potrawy od Magdy Gessler kosztują krocie
"Fakt" postanowił sprawdzić, jak w tym roku prezentują się ceny wigilijnych specjałów od Magdy Gessler. No cóż, do portfela znów trzeba sięgnąć głęboko. W świątecznym menu restauracji "U Fukiera" znalazł się tradycyjny barszcz czerwony w cenie 69 zł za 900 ml. Jeśli to za mało, to możecie dołożyć dodatkowe 73 zł za 10 uszek. Za taki "zestaw" zapłacimy łącznie o 5 zł więcej niż w ubiegłym roku. Czysta zupa grzybowa kosztuje natomiast 85 zł.
Zobacz także: Magda Gessler tłumaczy się z 477 900 zł przyznanych przez KPO: "Nie otrzymałam ani złotówki"
Pierogi również nie należą do najtańszych, bo pięć sztuk to wydatek w wysokości 53 zł. Jeżeli lubicie bigos, to musicie przygotować 89 zł. Nie martwcie się jednak ,bo portfele miłośników słodkości mogą skurczyć się jeszcze bardziej. Restauracja "U Fukiera" oferuje bowiem tort makowy z pomarańczami (3,5 kg) w cenie 475 zł. Kilogram piernika staropolskiego z powidłami kosztuje 95 zł, sernik krakowski - 97 zł, makowiec z orzechami - 149 zł za 1,2 kg, a beza migdałowa z kremem - 133 zł.
Jeśli planowaliście zaopatrzyć lodówkę na Wigilię u Magdy Gessler, to możemy Wam tylko życzyć sowitych premii świątecznych. Nie narzekajcie tylko na ceny, bo restauratorka i tak ma już wyrobione zdanie na ten temat.
Stać cię - kupujesz. Nie stać cię - idziesz gdzie indziej. Wybór jest ogromny, ja nikogo nie zmuszam. Wręcz wolałabym robić mniej niż więcej - tak blisko dwa lata temu komentowała ceny swojego świątecznego cateringu, w rozmowie z Pudelkiem.
Skusicie się?