Trwa ładowanie...
Przejdź na
Goss
Goss
|

Agustin Egurrola zaprasza na posiłek w jego restauracji. Tanio to już było. Klientka aż złapała się za portfel na widok cen...

107
Podziel się:

Nie od dziś wiadomo, że gwiazdy lubią być wszechstronne i nie żyją tylko z show-biznesu. Agustin Egurrola na przykład otworzył restaurację, do której wybrała się czytelniczka jednego z portali. Ceny wyraźnie ją zaskoczyły...

Agustin Egurrola zaprasza na posiłek w jego restauracji. Tanio to już było. Klientka aż złapała się za portfel na widok cen...
Agustin Egurrola promuje nowy biznes. Ceny w jego restauracji zaskakują (Instagram.com, AKPA)

Nie od dziś wiadomo, że gwiazdy nie żyją wyłącznie z eventów czy okazjonalnych występów w telewizji. Większość znanych i lubianych to przede wszystkim prężni biznesmeni, którzy liczą na sukces sygnowanych przez siebie przedsięwzięć. Popularne są na przykład restauracje, które prowadzą już m.in. Magda Gessler, Piotr Adamczyk czy Robert Lewandowski.

Agustin Egurrola zaprasza do restauracji. Ceny zaskakują

Od jakiegoś czasu do tego grona należy także Agustin Egurrola. W łódzkiej Manufakturze działa sygnowana przez niego knajpa Manuarte, którą wielokrotnie promował na instagramowym profilu. Do restauracji, opisywanej na oficjalnej stronie internetowej jako "ambasada latynoamerykańskiej sztuki, rozrywki i smaków", udał się niedawno kulinarny influencer i autor kanału "Podróże ze Smakiem".

Ja testowałem ajiaco, czyli zupę z chorizo, maślanką i maślanym puree. To było moja największe zaskoczenie - chwalił w instagramowej rolce. Na przystawkę wleciały krokiety ziemniaczane z caponatą i kozim serem, a na danie główne ogromne żeberka ze śliwkami i chipotle w towarzystwie ziemniaków i czarnej fasoli. Mięso było niezwykle kruche i mięciutkie. Żeberkowy ideał!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Egurrola o pracy w TVP. Odpowiada na przytyki Muchy i Piróga!

Serwowane tam potrawy są więc nieco bardziej wyrafinowane niż w przeciętnej knajpie, ale wszystko ma w końcu swoją cenę. Do portalu ShowNews napisała czytelniczka, która pojawiła się w Manuarte. Co prawda chwali wystrój oraz przyjazną obsługę, ale wyraźnie ubolewa nad cenami serwowanych tam dań. W efekcie nic nie zamówiła, bo jej zdaniem koszt potencjalnych potraw był dość wygórowany.

Jak to w restauracji bywa, przyszła pora na jedzenie, którego nasza czytelniczka jednak nie skosztowała, ponieważ potrawy, na które miała ochotę, kosztowałyby 149,70 zł. Szalona kwota! Czytelniczka nie wliczyła w to napoju oraz napiwku. Idąc tym tropem, rachunek zwiększyłby się o kolejne 30 zł! Nie wspominając nawet o deserze, ponieważ to kolejne 30 złotych... - czytamy na łamach serwisu.

Zerknijmy zatem do menu dostępnego na stronie. Za zupę, oczywiście w zależności od wybranej opcji, trzeba zapłacić od 27 do 43 złotych. Za dania z makaronem knajpa promowana przez Egurrolę życzy sobie między 40 a 50 złotych, za sałatki w granicach 50 kilku złotych, a za dania główne - od 60 do nawet 100 złotych. Ceny przystawek oscylują natomiast między 30 a 50 złotych za porcję.

Miejsce faktycznie ładne, ale czy menu musi być aż tak obciążające portfel? - zastanawia się portal.

Jeżeli zależy nam na pełnym posiłku, to faktycznie nie każdego będzie stać na taki wydatek. Podejrzewamy jednak, że, podobnie jak w przypadku innych celebryckich knajp, chętni i tak się znajdą.

A Wy wybralibyście się do restauracji Agustina?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(107)
Andy
6 dni temu
Ja bym nie poszedł do jego restauracji, on nie wzbudza mojej sympatii jako człowiek w mediach
Edd
6 dni temu
Faktycznie ostatnio ceny w gastronomii poszły mocno do góry. Co nie zmienia faktu, że idę tam gdzie mnie stać, albo siedzę w domu. Proste
Gość
6 dni temu
Napiszcie lepiej, że volt się sypie. Każdy ucieka. 😉
Jakub
6 dni temu
Ciekawe opinie ma jego placówka taneczna na GoWork.
Kiki
6 dni temu
Czy ja wiem czy drogo? Czasami chodzę do restauracji w mniejszym mieście i za mniej wykwintne dania płacę tylko trochę mniej
Najnowsze komentarze (107)
Kkk
3 dni temu
W czasie pandemii wszystko poszlo w gore i jesli ktokolwiek myslal, ze jak sie skonczy pandemia to ceny wroca na stare tory to niech pomysli jeszcze raz. Wtedy ludzie placili wiecej to i beda placic wiecej teraz. Kazdy to wykorzystuje. Jak to mowia „tanio juz bylo”
ehh
5 dni temu
Nie wzbudza mojej sympatii
Monika
5 dni temu
Normalne ceny
Magda
5 dni temu
Byłam i było super. Byliśmy sporą grupą, jedzenie pyszne, drinki fajne i przesympatyczna i profesjonalna obsługa. Wejdzie na rynku Manufaktury do innych lokali i sprawdźcie ceny, są zbliżone.
Oki
5 dni temu
Niestety ta restauracja to pomyłka jedzenie okropne na deser pani nam podała kawał ciasta które było paskudne w smaku obsługa 20 minut czekasz aż ktoś podejdzie
Andzka
5 dni temu
Co to za artykuł w ogóle? Jakaś randomowa laska no name pisze komentarz w necie i robicie przedruk? Kim ona jest? To jakis autorytet kulinarny? Wyznacznik polskiego społeczeństwa? Po co nakręcacie hate? Ilu z was było w tej knajpie? Ma jedną z najlepszych lokalizacji w Łodzi, samo serce Manufaktury, bardzo dobre jedzenie i ciekawy wystrój. Ceny adekwatne do lokalu, dużo atrakcyjnych wydarzeń, piękny ogródek.
Coco
5 dni temu
Ceny bardzo podobne do standardowych cen w restauracjach w Kołobrzegu.
Agnieszka
5 dni temu
Zrobić zakupy w Biedronce, stać w domu i gotować. A nie chodzić po restauracjach i marudzić, że drogo. Nie stać mnie na jedzenie na mieście, to gotuję w domu.
🥺
5 dni temu
Jestem zdruzgotana. Wcześniej pisałam że przegięcie 40zł za proste śn a przed chwilą zobaczyłam 50zł za zwykłe śn 2jajka, plasterek wędliny, sera, chleb. Nie wystarczyłoby 30zł? Kolejny dzień głoduję, a już widzę że niestety wychudłam, bo w końcu nic nie zamówiłam, gdyż ceny w apce dowozowej powalają. Nawet w sieciówce rybnej już 50zł zestaw. Straciłam parę godz na dumanie bo najpierw z keto baru chciałam zamówić ale znowu podnieśli ceny, potem dostawca oszukiwał z dostawą za złą pogodę a była super, aż w końcu lokal niedostępny. Potem zaczęłam resztę przeglądać i naprawdę gastronomia po bandzie idzie. Wirus covid przemienił się w wirusa pazerności. Więc te ceny tutaj, jeśli to elegancka restauracja nagle przestają się wydawać takie wysokie skoro za byle co byle knajpy sobie po 50zł liczą!
Werka
5 dni temu
W życiu bym tam nie poszła nawet jakby było taniej. A samo menu nie brzmi zachęcająco nie moje klimaty.
Mmagda
5 dni temu
Skończyły się dobre czasy pracując w tvpis🤣
Ola
5 dni temu
Ceny jak wszędzie raczej,ogólnie jest drogo w knajpach, może należy przestać chodzić i tyle
Wola
5 dni temu
Tak a propo cen . Mój mąż który jest kucharzem i sama niekiedy mówię „drogo” on mi mówi to sama sobie ugotuj :) jak kogoś stać to zje . W Warszawie majętnych ludzi nie brakuje a ceny w sumie mnie nie szokują . Kiedyś myślałam że pozytywną rzeczą mieszkanie w Warszawie jest to że nigdzie Cię ceny nie zaskoczą … myliłam się jak wylądowałam w Zakopanym
Ola
5 dni temu
Kochani knajpa się opłaca kiedy się pralnia pieniędzy . Pozdrawiam
...
Następna strona