Mąż Agnieszki Maciąg wspomina ją w przedświątecznym wpisie. "Kiedy zaczęliśmy wspólnie gotować..."
Mąż Agnieszki Maciąg pielęgnuje pamięć o niej na Instagramie. W nowym wpisie wspomniał ich pierwsze święta. Zawsze razem przygotowywali potrawy wigilijne.
Z końcem listopada media obiegła niezwykle smutna wiadomość. Zmarła znana modelka i autorka książek - Agnieszka Maciąg. Na przestrzeni minionych lat toczyła walkę z chorobą nowotworową, która nawróciła w marcu tego roku.
Ostatnie pożegnanie artystki odbyło się 15 grudnia w Warszawie, a podczas ceremonii bliscy i przyjaciele wspominali pełne miłości życie Agnieszki Maciąg. Jej mąż Robert Wolański obiecał, że będzie pielęgnować pamięć o niej. Z tego powodu na Instagramie pojawiają się wpisy, w których wspomina wspólne chwile.
Agnieszka Maciąg: "10 lat temu przeżyłam kryzys, nie chciało mi się żyć"
Mąż Agnieszki Maciąg wspomina wspólne święta
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, a Robert Wolański po raz pierwszy od lat spędzi je bez żony. W nowym wpisie na Instagramie wrócił wspomnieniami do pierwszej wspólnej Wigilii. Miał wówczas okazję poznać potrawy, które Agnieszka Wolańska wyniosła z rodzinnego domu. Jedną z nich była ryba faszerowana.
Kiedy poznałem Agnieszkę, miałem nieco inne świąteczne menu wyniesione z mojego domu. Wychowywała mnie babcia i dla mnie była królową kuchni. Od dziecka pomagałem jej przygotować domowej roboty makaron. Tłukłem kotlety schabowe i kleiłem pierogi. Kiedy jednak zaczęliśmy wspólnie z Agnieszką gotować i przygotowywać potrawy na Wigilię, odkryłem kilka potraw, które szczerze mnie zaskoczyły - wspominał Robert Wolański na Instagramie.
W tym roku sam przygotowuje słynną rybę. W ten sposób ma zamiar pielęgnować tradycję zmarłej żony.
Jedną z nich była ryba faszerowana. Na Wigilię z karpia. To była pozycja obowiązkowa uwielbiana przez Michała i przeze mnie. To potrawa z rodzinnego domu Agnieszki obecna zawsze na ich wigilijnym stole. Dzisiaj też mielę rybę kilka razy. Formuję. Gotuję z przyprawami, które przenikają do środka i dają smak, który na zawsze już będzie smakiem świąt - dodał.