Trwa ładowanie...
Przejdź na

Joanna Koroniewska też zrezygnowała z glutenu: "Generalnie nie o modę chodzi"

130
Podziel się:

Teraz wszyscy będą zarabiać na promowaniu zdrowej żywności?

Joanna Koroniewska też zrezygnowała z glutenu: "Generalnie nie o modę chodzi"

Tłusty czwartek i Święto Pizzy to nie lada wyzwanie dla promotorów zdrowego odżywiania. Fit-blogerzy, trenerzy i dietetycy gimnastykują się, by prześcignąć konkurencję w zdrowych przepisach na niezdrowe potrawy, aby razem z utratą kaloryczności, nie straciły smaku.

Jak się okazuje, moda na bycie fit dosięgnęła celebrytów, aktorów i piosenkarzy, którzy do tej pory w ogóle nie byli kojarzeni z żadną aktywnością fizyczną. Motywowanie innych i wspólne odchudzanie okazało się być drogą do łatwego i szybkiego zarobku, co coraz więcej osób z show biznesu dostrzega i wykorzystuje. Doszło nawet do tego, że zdrowotne herbatki reklamują ludzie, którzy zdobyli popularność wystawiając się na pośmiewisko przed kamerami po wypiciu morza alkoholu.

Do tego grona dołączyła teraz Joanna Koroniewska, która postanowiła zrezygnować z glutenu, ale oczywiście nie z powodu panującej mody. Aktorka zasłania się zaleceniami lekarza, choć nie ma problemów ze zdrowiem, ani alergii:

Nie mam chorej tarczycy, ale rzeczywiście dostałam takie zalecenia od lekarza, ale innej specjalizacji i szczerze mówiąc było ciężko odstawić gluten, ale teraz z górki. Generalnie nie o modę chodzi - kiedyś gluten miał naście chromosomów, a dziś ponad 50, co oznacza, że jest baaaardzo przetworzony i dla zdrowia warto go po prostu ograniczać. Tak samo mówiono o niejedzeniu mięsa.

W swoich tezach Joasia powołuje się również na "badania lekarzy za granicą", które w Polsce "nie są popularne" i podaje przykład "dziecka koleżanki". Dyskusja z fanami toczy się oczywiście pod zdjęciem uśmiechniętej Joasi, która wykonuje skłon.

Przekonuje Was to?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(130)
gość
6 lat temu
Od kiedy gluten ma chromosomy...?
Gość
6 lat temu
"kiedyś gluten miał naście chromosomów, a dziś ponad 50, co oznacza, że jest baaaardzo przetworzony" wut?
Gość
6 lat temu
Ludzie od tysięcy lat jedli gluten i żyli. Nagle w 21 wieku okazało się, ze powoduje tysiące chorób. Lekarze z kolei mówią, aby absolutnie nie usuwać z diety glutenu gdy nie cierpimy na jego nietolerancję .
Gość
6 lat temu
Za niedługo te wszystkie celebrytki wyeliminują jedzenie bo to przecież niezdrowe...
Gość
6 lat temu
Gluten szkodzi tylko chorym na celiaklię. Nie jest to mała grupa dlatego pojawiały sie w marketach Polki z napisem „gluten free” itp . Potem takie lewandowskie i inne zaczęły po to sięgać bo niby lepsze, droższe itp No i zrobiła sie moda.
Najnowsze komentarze (130)
Gość
5 lata temu
Dla wszystkich niedowiarkow, proponuje sprobowwc miesiac bez pszenicy, slodu pszenicznego i innego. Mozna caly glutrn u zobaczcie. Ja sprobowalam i wiem jakie to d9bre. Bardzo duzo moich problemow nagle sie wyeliminowalo. Alergie, lepszy sen, lepsze dzialanie jelit i schudlam. Do tego momentu zadna dueta nie dxialala.
gość
6 lat temu
Też się lepiej czuję odkąd odstawiłam gluten, co mnie obchodzą badania naukowe, kiedy przestało mnie wysypywać na całym ciele? Taka dieta to kwestia przyzwyczajenia, nawet tłusty czwartek jakoś przeżyłam, bo sobie bezglutenowych babeczek z doktora oetkera napiekłam ;)
Gość
6 lat temu
Ludzie! Pszenica ma chromosomy, której sa modyfikowane!! Współczesny gluten z pszenicy jest tak zmieniony, ze przypomina plastik. Wszystkie zywe organizmy maja chromosomy....nieuki!
gość
6 lat temu
choruje na hashimoto od 16 roku życia. Jem chleb, makaron i nic mi nie jest...jakaś ściema z tym glutenem... to naturalne białko zawarte w zbożach ale też w mięsie, więc tylko osoby chore na celiakię nie powinny go jeść...wszyscy inni mają w mózgu sieczke i na siłe probują nas przekonać że nie z własnego wyboru odrzucili gluten, tylko przez zalecenia lekarskie...hipokryzja
gość
6 lat temu
choruje na hashimoto od 16 roku życia. Jem chleb, makaron i nic mi nie jest...jakaś ściema z tym glutenem... to naturalne białko zawarte w zbożach ale też w mięsie, więc tylko osoby chore na celiakię nie powinny go jeść...wszyscy inni mają w mózgu sieczke i na siłe probują nas przekonać że nie z własnego wyboru odrzucili gluten, tylko przez zalecenia lekarskie...hipokryzja
Gość
6 lat temu
Nie rozumiem skąd nagle ta baba wypłynęła, dajcie spokoj nikt nie chce jej znać
Gość
6 lat temu
Haha!Best koment ever!👍👏😂😂😂
gość
6 lat temu
bez makijażu, wygląda, okropnie---- jak wyciągnięta z zalewy octowej !!!!!
gość
6 lat temu
Zespół nieszczelnego jelita...rownież wiem coś o tym bo to mam !!! I nie bredzicie mi tutaj, ze to moda!!!!!!
gość
6 lat temu
Polak to jednak jest g***i...jak czytam wasze komentarze śmiać nimśie chce !!! Nie jedzenie gluteńu to zadna moda !!! Ludzie maja bóle pleców i brzucha a wszystko są winne jelita... dlatego jest bardzo dobrze odstawić gluten ...np. Przy zespole nieszczelnego jelita !!! Mleko tez pijecie a nie wiecie z jakim okrucieństwem to sie odbywa...
gość
6 lat temu
najlepiej niech te wszystkie gwiazdy nie żra w ogole.Ale co z programami kulinarnymi w każdej stacji TV?Co z takim Okrasą,Bosacką,Wachowicz?poszliby z torbami.
Gość
6 lat temu
Na cukrzycę? Pierwsze słyszę, a choruję. W cukrzycy nie wolno jeść cukrów prostych a nie białka roślinnego.
gość
6 lat temu
w d***e sie przewraca, rozumu brakie ot cała walka z laktoza i glutenem.
Gość
6 lat temu
Nie do końca wiem jak mam rozumieć słowa "gluten to na celiaklie" ..... nietolerancja gluten to właśnie celiaklia. ... o to ci chodziło?
...
Następna strona