Trwa ładowanie...
Przejdź na

Gessler o komorniku: "NIEPOROZUMIENIE!"

179
Podziel się:

"Lipna okładka z moim wizerunkiem. Wymyślone kłopoty" – atakuje dziennikarzy "Wprost".

Gessler o komorniku: "NIEPOROZUMIENIE!"

Z okładki najnowszego numeru tygodnika Wprost patrzy na nas Magda Gessler. W artykule, który ukazał się w gazecie dowiadujemy się, że restauratorka ma problemy z płynnością finansową. Do U Fukiera zapukał niedawno komornik, który zajął prawa majątkowe i wszystkie przyszłe dochody. Inne restauracje Gessler radzą sobie jeszcze gorzej. Nie sprzedaje się ponoć linia akcesoriów kuchennych sygnowanych jej nazwiskiem.

Czyżby tygodnik pospieszył się z publikacją informacji? Wiele na to wskazuje. Ponoć restauratorka jest zmuszona spłacać długi po swoim mężu. Zobacz: Gessler spłaca CUDZE DŁUGI?

W oficjalnym oświadczeniu prasowym Gessler nazywa wszystko nieporozumieniem. Przyznaje także, że niektóre jej lokale przynoszą straty, ale dlatego, że inwestują. Jak twierdzi, nie ma problemu z brakiem klientów.

Miałam prywatny dług niezwiązany z działalnością restauracji. Spłaciłam. W wyniku nieporozumienia do Fukiera zawitał komornik. I już mamy okładkę. Gdyby panowie dziennikarze wpadli wieczorem do Fukiera, zobaczyli jaki tam jest ruch, spojrzeli na ceny w menu, to by wiedzieli, że kwota, która ma zrujnować moje przedsięwzięcie kulinarne równa się sumie kilkudniowego utargu restauracji – pisze w oświadczeniu. Teza jest taka, że nie powinnam szerzyć oświaty kulinarnej w całym kraju, tylko siedzieć na czterech literach i osobiście doglądać interesu. Ale to też jest teza nieprawdziwa, bo tych kilka lokali, które do mnie należy kręci się znakomicie, a inne też dają sobie radę. Lepiej, gorzej – składa się na to wiele czynników – nie zawsze zależnych ode mnie. A że niektóre restauracje mają straty… cóż… inwestują. Wyrwane liczby czasami nic nie znaczą, trzeba zobaczyć całość.

Dziennikarze ”Wprost” ubolewają nad moim losem. Zaniedbuję ponoć interesy pracując dla telewizji TVN. Redaktorzy znają się na biznesie? To śmiało, zróbcie tak, żeby gazeta szła jak woda, bez lipnych okładek z moim wizerunkiem i tekstów o wymyślonych kłopotach.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(179)
gość
11 lat temu
Macie już kosze do segregacji śmieci czy wszędzie się spóźniają ?
gość
11 lat temu
Gdyby to była nieprawda to geslerowa już by była w sądzie z pozwem.
gość
11 lat temu
ona jak zwykle klamie ,w najblizszym czasie ma zamknac polowe swoich restauracji bo naprawde plajtuja !!!!
gość
11 lat temu
twój program to nieporozumienie kobieto.
gość
11 lat temu
A co ma powiedziec? ze komornik siedzi jej na wypłacie??
Najnowsze komentarze (179)
gość
11 lat temu
Byłam i jadłam zimny rosół
gość
11 lat temu
miałam jechać nad morze z rodzina to sie popsuł samochod i trzeba wypieprzyc kupe kasy i d**a
gość
11 lat temu
Terefere.
gość
11 lat temu
yyy a te lody są świeże czy mrożone...
gość
11 lat temu
No tak Wprost próbuje zwiększyć nakład kosztem Magdy Gessler, żenada, ale mi długi, śmiechu warte
gość
11 lat temu
ja zwykle wypowiedziała się czystą polszczyzną, szkoda że nie dodała jeszcze kilka razy "dzisiej", "tutej" i kilku innych perełek, którymi posługuje w programach TV, oraz nie rzuciła kilka razy koorwą, p******ę...
Acik12b
11 lat temu
Witam.gazety tv.media... Dajcie spokuj p.madzi bylem jadlem placilem i zyje.smacznie jak u mamy ceny przestepne.a ze kilka lokal troche gorzej funkcjonuje to nie znaczy ze nie mozna miec dlugow po rodzinie ja wczoraj mnialem auto dzis juz nie bo sp.tato mnial dlugi.wescie na pierwsza strone tuska to jest temat.
gość
11 lat temu
żydówę pogonić do szorowanie garów na zmywaki w anglii spłaci dług
gość
11 lat temu
Chyba jednak nie do konca,bo "Od dnia 20 maja br. restauracja jest nieczynna z powodu prac konserwacyjnych"- cytat ze stronki restauracji Venezia, w ktorej bylem. Jakiez to prace konserwacyjne? Risotto do bani, pizza mega droga i glownie tam byla pizza, martini nalane do polowy kieliszka - to byla promocja !Pfff Babciu Gessler oswiec sama siebie, nikt cie nie prosi o "lekcje z gastronomii".
and2
11 lat temu
I ona uczy innych jak prowadzić biznes,niech sie nauczy najpierw co to jest marketing,bo robi takie wtopy,że szkoda gadać, inną sprawą jest fakt,że żarcie ma paskudne za wydumane ceny i wcześniej lub później interes padnie, hipopotamica będzie mogła robić poradnik jak żywić sie szczawiem ,trawą i to co znajdzie w śmietniku, śmieciowe rewolucje mg już niedługo.
gość
11 lat temu
ma racje pismaki pisza byle co i to takie glupoty ze az strach
gość
11 lat temu
Bardo trafne opisała Pani sytuację i żenujące podsumowanie pseudo dziennikarzy z "wprost".
gość
11 lat temu
Gessler ty k..wa zacznij płacić rachunki, ok? , no
gość
11 lat temu
"....że kwota, która ma zrujnować moje przedsięwzięcie kulinarne równa się sumie kilkudniowego utargu restauracji ..."- to zapłać tłusta babo i będzie po komorniku
...
Następna strona