Małgorzata Ostrowska to niekwestionowana ikona polskiej sceny muzycznej. Wokalistka, a ostatnio także trenerka w "The Voice Senior", wzbudziła niedawno kontrowersje, krytykując teksty piosenek disco polo, które uznała za przaśne. Jej słowa szybko dotarły do jednej z największych gwiazd tego gatunku - Magdaleny Narożnej - która postanowiła odpowiedzieć na tak nieprzychylną opinię.
Uważam, że moje piosenki są właśnie bardzo inteligentne i nie każdy potrafi je rozszyfrować - powiedziała Pomponikowi.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Małgorzata Ostrowska, która na początku maja świętowała 67. urodziny, niezmiennie zachwyca formą, czego wyraz daje podczas koncertów. Czy to zasługa diety? Wszystko na to wskazuje. Wokalistka w jednym z ostatnich wywiadów zdradziła, że podstawowym składnikiem w jej kuchni są... chwasty i zioła. Z pokrzywy przygotowuje popisowe danie - pulpeciki.
Jak przyznała w rozmowie z RMF FM, pokrzywę zbiera w rękawiczkach, a następnie oblewa ją wrzątkiem, żeby nie parzyła.
Chwasty są przez nas postrzegane jako niepożądane chwasty. Kiedyś były to bardzo często warzywa, których normalnie używano w kuchni, na wschodzie naszego kraju. Do tej pory bardzo często stosuje się pokrzywy. (...) Wiesz co, pokrzywa to jest taka... Takie bardzo uniwersalne zielsko. Możesz ją jeść i do sałatek na surowo. Możesz parzyć z niej herbatkę. (...) Robię pulpeciki z pokrzywą. Bardzo smaczne, polecam - zdradziła w audycji "Uczta Nakarmionej Stareckiej".
Okazuje się, że potrawy przygotowane z ziół i chwastów mają w jej rodzinie swoich zwolenników.
Ja mam takie zaufanie do mojej siostry, że nawet jak by mi korę z drzewa ugotowała i kazała jeść, to bym to spróbowała - zażartowała Barbara Aemisegger w rozmowie z "Dzień dobry TVN".
Skusicie się na pulpeciki z pokrzywy? Jeśli tak, poniżej znajdziecie przepis.