Trwa ładowanie...
Przejdź na
Maks
Maks
|

Ceny w ŚWIĄTECZNYM cateringu Magdy Gessler wysokie jak INFLACJA: 450 zł za ŚWIĄTECZNY ZESTAW, GRZYBOWA za 90 złotych, makowiec za 120 złotych...

198
Podziel się:

Jak co roku Magda Gessler wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów i oferuje świąteczny catering dla tych, którzy niekoniecznie chcą spędzać w kuchni czas na pichceniu wigilijnych smakołyków. Za rarytasy od słynnej kreatorki smaku trzeba jednak słono zapłacić...

Ceny w ŚWIĄTECZNYM cateringu Magdy Gessler wysokie jak INFLACJA: 450 zł za ŚWIĄTECZNY ZESTAW, GRZYBOWA za 90 złotych, makowiec za 120 złotych...
Ceny w świątecznym cateringu Magdy Gessler przyprawiają o zawrót głowy (Akpa,, delikatesy.ufukiera.pl)

Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych polskich restauratorek, która zyskała sławę dzięki programowi TVN "Kuchenne rewolucje". Kreatorka smaku już od 11 lat jeździ po Polsce, aby pomagać upadającym lokalom i podnosić jakość serwowanych usług. Metody Magdy często budzą kontrowersje. Kolorowy ptak naszego rodzimego show biznesu uwielbia rzucać talerzami, demolować lokale i obrzucać uczestników show soczystymi epitetami.

Restauratorka oprócz talentu do gotowania ma również żyłkę do biznesu. Magda Gessler jest nie tylko właścicielką restauracji "U Fukiera". Oprócz tego gwiazda ma sklep internetowy z tradycyjnymi i delikatesowymi specjałami, kawiarnię "Słodki Słony" oraz firmę produkującą lody Ice Queen Magda Gessler. Celebrytka wydaje także książki.

Zobacz także: Magda Gessler zniesmaczona daniem z jąder i jogurtu

Ostatnio gwiazda "Kuchennych rewolucji" stworzyła też autorski kurs kulinarny w formie online. W poradniku znajdują się unikalne receptury na potrawy z jej rodzinnego domu i wykwintnych restauracji. Zainteresowani kursem będą musieli zapłacić 1700 złotych... Tyle właśnie kosztuje kurs w regularnej cenie.

Teraz z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia Magda Gessler postanowiła wprowadzić do swojego internetowego sklepu opcję świątecznego cateringu. Co znajdziemy w ofercie?

U ceniącej się restauratorki nie zabrakło oczywiście tradycyjnych polskich zup. Za barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) lub żur na prawdziwkach (900 ml) przyjdzie nam zapłacić 50 złotych. Ci, którzy pragną uraczyć swe podniebienie czystą zupą grzybową (900 ml), muszą zapłacić już 70 polskich złotych.

Do zup można zamówić również dodatki w postaci 10 uszek z borowikami, które Magda wyceniła na 44 złotych. "Na szczęście" 6 sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami kosztuje już dwa złote mniej...

Jeśli chodzi o dania główne, to Magda również zadbała, by było w czym wybierać. W ofercie mamy bowiem karkówkę z czosnkiem pieczona w ziołach (0,5 kg), schab pieczony ze śliwką (0,5 kg) w cenie 55 złotych, kurczaka pieczonego i nadziewanego wątróbką i chałką (1,6 kg) za 90 złotych oraz kaczkę pieczoną w całości z antonówką (2,2 kg) 140 złotych.

Na deser możemy zamówić makowca na bogato z orzechami (120 złotych za 1,2 kg), bezę migdałową (110 złotych za 1,1 kg), czy piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (85 złotych za 1 kg).

Dla tych, którzy marzą jednak o full wypasie od Gessler, mamy dobrą wiadomość. Kreatorka smaku i biznesów zadbała o to, by można było zamówić "Wigilijne zestawy". Cena najtańszego wynosi 292,50 złotych, a za luksusową wersję należy zapłacić nawet ponad 456 złotych.

Ceny w sklepie Gessler wystarczająco zachęciły was do samodzielnych świątecznych wyrobów?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(198)
Basia
2 lata temu
Jeżeli ktoś jej tyle za to zapłaci, to znaczy, że to jest tyle warte. Jeżeli nikt tego nie kupi, to więcej takich cen nie wywinduje.
Amber
2 lata temu
Jeżeli ktoś nie chce to nie kupuje. Jeśli by się nie sprzedawało po tej cenie to by nie było oferty. Tak działa wolny rynek oferujesz po takiej cenie jakiej chcesz..
aha
2 lata temu
to sa ceny w warszawie, podczas najwiekszej inflancji od 20 lat, robione przez zespol kucharzy, zupa 900ml wystarczy na ok 4 porcje wychodzi po 12-17 zl, w okresie najwiekszej harówy i zabiegania dla ludzi. porownajcie sobie ile teraz kosztuje dobra pizza, w lodzi jak ostatnio sprawdzalam 30-45 zl i to ze sredniej pizzerii, nie od kogos kto celuje w ludzi z wiekszymi portfelami jak "u Fukiera". Te ceny sa ok, nie na kazdego kieszen, ale serio policzcie sobie koszty pracownicze, lokalowe, koszty skladnikow i zalozcie ze nie chcecie przymierac z powodu glodowej pensji no i macie te ceny wlasnie.
Gość
2 lata temu
Za kaczkę 120 zl. bym dała bo to "wgmagający ptak"..Nie każdy potrafi ją przyżądzić.U nas w pierogarni ceny podobne .Za 6 szt.pierogów trzeba zapłacić 38 zł.Weżcie też pod uwagę ,że to warszawkie ceny.
Asia
2 lata temu
To nie są jakieś tam ceny z kosmosu.Jak się nie chce stać w kuchni a wypada ugościć rodzinę smacznymi domowymi potrawami to nie widzę przeciwskazań.
Najnowsze komentarze (198)
compo
2 lata temu
To już lepiej po prostu zamawiać catering pudełkowy jak Torba Smaku który jest o wiele wiele tańszy i równie smaczny, a może nawet smaczniejszy? Mają fajne sezonowe produkty i to jest na plus, nie ma na pewno nudy
Robert
2 lata temu
Drozej jak wódka litr a tu nawet litra barszczu niema trzeba naprawdę nie szanować swoich pieniędzy zapracowanych aby u Gesslerowej kupowac
Prix
2 lata temu
W sumie to tanio, ale dania oprócz ciast wyglądają biednie i brzydko, jak szpitalne jedzenie. Brak karpia/dań rybnych w świątecznym zestawie to chyba żart.
mrt
2 lata temu
Przesadzacie. Pracuję w 4 gwiazdkowym hotelu i takie ceny to nic szczególnego. Jak kogoś nie stać, to zamówi pierogi w barze mlecznym i też będzie zadowolony. Każdy może dokonać wyboru.
gosc
2 lata temu
gdybym mial kase to bym sie skusil
Gosc
2 lata temu
W tych wszystkich restauracjach ceny są grubo zawyzone i nie czarujcie, że wysokie podatki i jakość.. Pracowałam jako młoda dziewczyna w jednej z najlepszych w Niemczech restauracji. Szef miał głowę na karku. Sala - wystrój zwyczajny, tani, mała powierzchnia, ale przyciemnione światła i leciała muzyka klasyczna, taki niby nastrój. Kuchnia malutka, szef kuchni z kwalifikacjami, reszta zwykli kucharze, jednak pracowici, chcący się czegoś nauczyć, chcieli mieć potem fajny wpis do CV. Produkty - ryby z Francji, Włoch świeże, drogie, tartuffo, kilka dobrych drogich win. Reszta normalne produkty. Właściwie bazowali na oryginalnych przepisach, ale prostych do wykonania daniach i ładnie podanych. Alkohol, reszta win była niekiedy sprzedawana z 10 - krotna przebitka. Aż się śmialiśmy z naiwniaków. Przyszła kiedyś grupa nadzianych Rosjan, wypyli pół barku, rozdawali grube napiwki, nie chce myśleć nawet kim byli...
Ona
2 lata temu
Pudel na serio szczucie na kasę to już niemodne to kiedyś się tak zaglądało ludziom do portfela, zwłaszcza w gastronomii. Nie przepadam za Gessler ale zachowujecie się tak jakby opychała komuś zestawik i cyk pięć stówek w kieszeni na czysto. Przecież ktoś musi kupić składniki, przywieźć je, zrobić wszystko, popakowac... A kucharz nie zarabia 3 tysiące, to już nie te czasy... Więc co ona ma to za darmo rozdawać? Do samej Gessler to pewnie jakis mały procent z tego tylko dotrze.
Lili
2 lata temu
Ceny jak we Francji (wiem, bo tu mieszkam) a zarobki jak w Polsce (wiem, bo tam mieszkalam). Smacznego.
Ale że co?
2 lata temu
50 zł za talerz zupy?...za 50 zł to sobie można w domu cały gar ugotować.
viv
2 lata temu
Ludzie, którzy nie mają pieniędzy gotują sami i śmiem twierdzić, że większość z nich nigdy nie jadła w restauracji, a jeśli już to, jak ja, sporadycznie w jakiejś niedrogiej knajpce. Jeśli ktoś kupuje u Gessler, to znaczy, że go stać i nie patrzy na ceny, obojętne mu czy zapłaci 50 czy 90 zł za zupę, bo to dla niego grosze. Ona celuje w taki target, tak jak Chanel robi torebki dla milionerów, a nie Kowalskich. Takie są prawa rynku. Jedni kupią u Gessler, inni zrobią grzybową w domu, a jeszcze inni z torebki. Takie jest życie.
Jola
2 lata temu
To jej włosy czy doczepiane? Ja mam mniej włosów niż ona a mam 2O lat :(
;(((((
2 lata temu
Zadroszcze jej życia
Ania
2 lata temu
Tutaj nawet niechodzi o to czy stac czy niestac zeby kupic u Gesslerowej jak sie uwielbia przebywac w kuchni to mozna samemu przygotowac pyszne potrawy i na pewno wyjdzie taniej i tez bedzie smacznie.
Olga
2 lata temu
Jest drogo,ale takie są ceny..wiecie ,jak ni chcę wam się gotować ,albo po prostu nie macie czasu ,można zamówić kilka potraw i tyle..
...
Następna strona