Trwa ładowanie...
Przejdź na
Unicorn
Unicorn
|

Świąteczne menu Magdy Gessler: 12 wigilijnych potraw za prawie 800 złotych!

203
Podziel się:

W ofercie również m. in wolno gotowany antrykot czy beza migdałowa za 190 złotych. Skusicie się?

Świąteczne menu Magdy Gessler: 12 wigilijnych potraw za prawie 800 złotych!
(ONS/Instagram)

Magda Gessler popularność w show biznesie zawdzięcza przede wszystkim "Kuchennym rewolucjom", gdzie już od prawie dziesięciu lat regularnie rzuca talerzami i wyzwiskami w kierunku polskich restauratorów. Program zapewnił jej nie tylko grono wiernych fanów postrzegających ją jako "kreatorkę smaku i stylu" lecz również rozgłos niezbędny w promowaniu licznych lokali gastronomicznych.

Jedną z flagowych restauracji Gessler jest zlokalizowana na warszawskim Starym Mieście "U Fukiera". Przez lata działalności w branży gastronomicznej w lokalu stołowało się wiele gwiazd z całego świata, w tym m.in Catherine Deneuve, Naomi Campbell, Claudia Schiffer czy księżniczka Anna. Kilka lat temu restauratorka miała również okazję gościć czworonożnego celebrytę z prawdziwego zdarzenia.

W związku ze zbliżającym się Bożym Narodzeniem, Wprost postanowił sprawdzić, jak prezentuje się świąteczne menu "U Fukiera". W tym celu dziennikarze wybrali z oferty Magdy Gessler potrawy, które najczęściej można znaleźć na wigilijnych stołach Polaków, w tym m.in pierogi z kapustą i grzybami, barszcz czerwony, rybę po grecku czy kompot z suszu. Za świąteczną kolację złożoną z 12 postnych dań należałoby zapłacić *762 zł. *Poniżej prezentujemy wszystkie propozycje Gessler, które Wprost uwzględnił w swoich obliczeniach.

Śledź po kaszubsku (300 g) – 40 zł
Sałatka jarzynowa (0,5 kg) – 46 zł
Pierogi z kapustą i prawdziwkami (12 szt) – 90 zł
Zupa czysta grzybowa (0,9 l) – 55 zł
Barszcz czerwony (0,9 l) – 32 zł
Uszka z borowikami do barszczu (20 szt) – 70 zł
Kapusta z grzybami i pigwą (0,5 kg) – 65 zł
Karp filet do smażenia bez ości (4 porcje po 200 g) – 82 zł
Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) – 110 zł
Kompot z suszu taki jak w domu u mamy (0,9 l) – 30 zł
Sandacz filet do smażenia (4 porcje po 200 g) – 92 zł
Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (300 g) – 50 zł

Warto dodać, że w świątecznym menu "U Fukiera" znajdują się również dużo bardziej wyrafinowane propozycje, jak np. pieczona kaczka z antonówką za 160 zł, wolno gotowany antrykot za 96 zł czy też beza migdałowa za 190 złotych.

Niestety, tym razem zabrakło goloneczki.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(203)
She🌺
4 lata temu
No i? Catering wigilijny zawsze liczony jest ekstra... Jeżeli produkty są dobrej jakości to to kosztuje, każdy kto robi zakupy dla rodziny wie że wszystko jest bardzo drogie, a jeszcze ktoś to musi zrobić, to nie są pierogi robione maszynowo tylko ręcznie, no i trzeba na tym zarobić.
Jola
4 lata temu
To są normalne ceny w restauracjach w europejskich stolicach. Nie wiem, o co wam chodzi. Zawsze można złapać sałatkę jarzynową z Biedry za 3,45.
Japo
4 lata temu
Co jak co ale Magda ma nosa do ludzi i potrafi powiedzieć wprost prawdę. Mało gwiazd ma taką odwagę publicznie mówić jak się sprawy mają - i nie uważam to za chamstwo jak niektórzy mówią, bo ona nikogo urazić nie chce, tylko obudzić oglupialych ludzi lub dodać otuchy zakrzykanym, wystraszonym ofiarom. Brawo pani Magdo!
Seja
4 lata temu
Wesołych świąt ludziska!! I besos dla pani Magdy!!
Syl
4 lata temu
Bardzo szanuję ja za inteligencję i zdolność czytania ludzkich serc. Musiała wiele widzieć, wiele przeżyć by mieć takiego "czują" :))) besos
Najnowsze komentarze (203)
dario
3 lata temu
karp bez ości - super potrawa , jeszcze trzeba dopisać że bez łusek.
Annami
4 lata temu
Ja pokusiłam się latem na lody. Kuleczki malutkie i bez smaku. Wielka lipa! Cena najwyższa w mieście.
Goring
4 lata temu
Gdyby nie te programy telewizyjne, to by nie miała z czego utrzymać tych swoich dzieciorów, co to bezskutecznie próbują powtórzyć jej "sukces" ani tych swoich knajp, które co jakiś czas plajtują, bo madame się nosi jak cesarzowa i byle kto nie jest mile widziany w tych jej jadłodajniach. Problem w tym, że celebryci nie zapewnią jej zysków, jeśli nie ukłoni się w stronę masowych zjadaczy chleba i nie zejdzie cenowo na ziemię. Już niejedna jej knajpa poległa, jak przestała być modna, a czas pokaże, że wraz z ostatnim sezonem jej śmiesznego programu, frekwencja w jej knajpach spadnie do zera.
000
4 lata temu
w kuchennych rewolucjach ma pretensje do wlascicieli restauracji,ze maja za drogo a tymczasem u niej tez sa takie drogie ceny??
Papierzak
4 lata temu
Jak kogoś nie stać to niech nie kupuje tam ceny są odpowiednie, ale jak się je tylko w stołówkach caritas i budkach z kebabem to się nie dziwię że kogoś mogą dziwić
GOŚĆ
4 lata temu
A WSZYSTKO Z JEJ KŁAKAMI , FUJ.
buu
4 lata temu
w zagranicznych restaruacjakch jedtenie jest rowie dobre ale ceny sa noralne, przerost formy nad trescia !!!!
Trzmiel
4 lata temu
Nie stać Was to do Biedry po zakupy, po co ta gadka
monika
4 lata temu
a ja wolę sobie zjeść zapiekankę
andrzej
4 lata temu
ta pani niech zejdzie na ziemie i te wlosy nad tymi garami szok jezeli brudne to te wlosy super ha!ha!w tylku sie przewraca razem z tym tvn
andrzej
4 lata temu
ta pani niech zejdzie na ziemie i te wlosy nad tymi garami szok jezeli brudne to te wlosy super ha!ha!w tylku sie przewraca razem z tym tvn
mag
4 lata temu
niech jej ktos zoperuje te powieki, gloadz albo ktos tam, masakra firanki na oczach zapadnięte
Konrad
4 lata temu
W cene wlicza sie tez czas wykonania a nie tylko Skladniki
Anna
4 lata temu
przerost formy nad treścią...
...
Następna strona