Trwa ładowanie...
Przejdź na
Witek
|

Robert Lewandowski otwiera RESTAURACJĘ w Warszawie! "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie..."

333
Podziel się

Szczegóły nowej inwestycji Roberta Lewandowskiego zdradził współpracujący z nim syn Magdy Gessler, Tadeusz Muller. Restauracja ma ruszyć już w wakacje. Wybierzecie się?

Robert Lewandowski otwiera RESTAURACJĘ w Warszawie! "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie..."
Robert Lewandowski otwiera restaurację! (AKPA)
bDZqlWyd

Nie od dziś wiadomo, że Anna i Robert Lewandowscy to nie tylko para sportowców, ale i biznesmeni z prawdziwego zdarzenia. Zarówno trenerka, jak i piłkarz umiejętnie korzystają z bycia na topie, angażując się w liczne, nie tylko sportowe przedsięwzięcia.

Jakiś czas temu przedsiębiorcza Ania postanowiła wziąć się za gastronomię. W 2018 roku trenerka otworzyła "healthy" kawiarnię i sklep, gdzie można zakupić jej autorskie, zdrowe produkty, a całkiem niedawno ruszyła z firmą cateringową.

bDZqlWyf
Zobacz także: Anna Lewandowska wydała książkę Heathy Sweets. Nam opowiada o pisaniu w ciąży i ulubionych deserach Roberta i Klary

Okazuje się, że do tzw. gastro ciągnie też Roberta. Już jakiś czas temu donosiliśmy, że Lewy zainwestował w pływającą restaurację na Mazurach. To nie wszystko, bowiem 32-latek otwiera wkrótce kolejną knajpę. W nową inwestycję króla strzelców postanowił nas wtajemniczyć... syn Magdy Gessler.

bDZqlWyl

Robię nową inwestycję. Jest to dosyć niemała restauracja. Będzie to sports bar w browarach warszawskich. Jest to miejsce, które wymyślił Jacek Trybuchowski, który zaprosił do współpracy naszego piłkarskiego idola - wyznał początkowo nieco tajemniczo w rozmowie z Jastrząb Post Tadeusz Muller.

To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć. Otwieramy w czerwcu/lipcu - kontynuował, promując miejsce sygnowane nazwiskiem Lewandowskiego.

Tadeusz powiedział też co nieco o tym, jaką rolę odgrywa on sam, a co należy do zadań znanego piłkarza:

Zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości, całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli, mam nadzieję, tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę - opowiada podekscytowany, przechodząc do roli Roberta:

bDZqlWym

Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify. To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje - zdradza.

Brzmi fajnie?

bDZqlWyn
bDZqlWyG
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(333)
Beata
3 tyg. temu
I super, niech im się wiedzie, nie będzie wiecznie piłkarzem, trzeba mieć plan B i C , czasem i D się przyda. Nie ma nic gorszego niż zarobki z jednego miejsca, bo gdy coś się załamie to kicha, a rzadko się zdarza by załamywały się wszystkie branże
Monoa
3 tyg. temu
Boże ludzie, skąd w Wad tyle jadu.. Super ma kasę niech inwestuje. Nie prosi się Was o pieniądze tylko wykłada ze swoich a więc nie rozumiem takiego hejtu u Was. Szanuję i zazdroszczę też bym chciał mieć choć trochę jego kasy. Głupi by byli jakby nie korzystali z tego co mają i nie inwestowali dalej. Lewandowscy są na topie mają hajs i dzialają każdy inteligentny człowiek by tak robił. Powodzenia życzę.
Jaa
3 tyg. temu
Gratulacje 😊
bDZqlWyH
Obywatel
3 tyg. temu
Znając zamiłowanie pana Roberta do agresywnej "optymalizacji" podatkowej, to pewnie będzie bardziej pralnia, niż restauracja.
janpawel
3 tyg. temu
Jeden z niewielu co kasę zarobil. Powodzenia.
Najnowsze komentarze (333)
kucharz
1 tyg. temu
no to na jesień będzie stal z anią za barem...i pilnował kelnerów i kucharzy...ha,,ha..
wera
3 tyg. temu
w tych czasach restauracja to duże ryzyko , nie prędko pozbędziemy się koronawirusa , , bo odkryto że covida mają nawet myszy których w miastach jest pełno
Grazyna
3 tyg. temu
I co beda w niej serwowac?Pewnie kulki mocy🤣🤦🏻‍♀️💁🏻
hihihihi
3 tyg. temu
czy żona będzie kucharką i serwować batoniki mięsne z robakami smażone na gęsim smalcu, to powinno być danie dnia
Dla Julek i s...
3 tyg. temu
Biorąc pod uwagę że jego żona sprzedawała pyry za 300zl będzie pewnie tanio xd
Jebudu
3 tyg. temu
A specialite de la maison będą kopytka i łazANKI 🤣🤣🤣🤣🤣
START HEJT!
3 tyg. temu
3300 m kw? Po co? Przecież restauracje są pozamykane. Pandemia.
Hanka
3 tyg. temu
będzie dokładał - jak do wszystkich swoich biznesów; jak odejdzie z Bayernu, będzie twarde lądowanie...
bDZqlWyz
emerytka
3 tyg. temu
a tą w Giżycku - na wodzie, co tak się Ann nią chwaliła, już otworzyli?
Piotrek
3 tyg. temu
Robert życze powodzenia.Niech interes się kręci.Napewno przyjdę zobaczyć i zjeść coś smacznego.👌
Klenczon
3 tyg. temu
Daj mu Boże!Niech zarabia,ale nie wróżę mu powodzenia w tym biznesie jak się zwiąże z Gesslerem
Paul
3 tyg. temu
A pandemia?Jedni otwierają knajpy a inni.... Jak to jest?Wszystko nie dla wszystkich?Kolejna "celebrycka" knajpa z horrendalnymi cenami?Miejsce spotkań kołtunerii!z pracownikami na umowach śmieciowych?Nie mogę się doczekać,lecę!
Juzek
3 tyg. temu
Nie splajtuje, ma z czego dokładać
Kuker
3 tyg. temu
A gotował będzie kucharski
...
Następna strona
bDZqlWzb